Oblikovanje s kliparti, maskami in okvirji

Želite svojo fotoknjigo narediti še bolj posebno?
Poigrajte se z različnimi možnostmi oblikovanja, ki jih nudi foto program CEWE FOTOSVET. Bodite kreativni in svoji domišljiji odprite vrata, saj z le nekaj triki lahko popestrite svoj izdelek in besedilom in ozadjem dodate kreativen izrez, kliparte ali okvir in na tak način prikažete vse vaše fotografije na bolj izviren in kreativen način.

Izberite kliparte, maske ali okvirje in s klikom na rdeč gumb “Več …” (označeno z rdečo puščico spodaj) prenesete še več primerov za različne priložnosti. Med številnimi možnostmi zagotovo najdete tiste, ki bodo popolnoma ustrezale vaši fotoknjigi.

Kaj je klipart in kako se uporablja

Kliparti so sličice, simboli in elementi oblikovanja, s katerimi lahko še dodatno popestrite svoj izdelek. So fantastičen način, da svoji fotoknjigi dodate kanček kreativnosti in piko na i, ter s tem popestrite dogajanje na straneh in platnicah.
Pri urejanju strani s kliparti upoštevajte pravilo: manj je več! Izberite prave oblike, prilagodite barve klipartov in pustite svojim fotografijam, da so še vedno v prvem planu in v fokusu.

Naš nasvet: Izberite želeni klipart. Če dvakrat kliknete na klipart, ki ga želite urediti, se odpre okno različnih nastavitev (prikaz v oknu zgoraj). V tem oknu boste lahko spremenili barvo in po potrebi zrcalili sličico. Shranite lahko tudi novo različico kliparta, ki ste ga uredili in ga tako lahko uporabite za prihodnje projekte.

Oblikovanje z maskami

Maske so še en odličen način, da vsakemu izdelku, ki ga oblikujete v CEWE foto programu, dodate poseben pridih. Maske so posebni elementi oblikovanja, ki vam pomagajo oblikovati fotografijo v prav posebno obliko. Lahko so zelo enostavne in fotografiji dodajo le detajl pri obrobi fotografije, ali pa fotografijo popolnoma spremenijo in ji dajo drugačno obliko. Izberite “Maske in okvirji” in izberite element, ki vam je najbolj všeč. Povlecite ga na fotografijo in fotografija bo spremenila obliko izbrane maske.

Tako kot s kliparti, priporočamo, da z maskami ne pretiravate. Pomembno je, da elementi, ki jih dodajate, ne pritegnejo več pozornosti kot same fotografije. Na ta način bo učinek uporabe maske veliko boljši.

Kaj so okvirji in kako jih uporabiti

Podobno kot maske tudi okvirji spreminjajo obliko fotografije. Medtem ko maske le spreminjajo obliko, okvirji dodajo tudi posebne obrobe, zaradi katerih vaša fotografija še bolj izstopa. Izbor okvirjev je zelo pester in raznolik.

Ne pozabite: okvirje lahko prilagodite na enak način kot kliparte. Ko na fotografijo dodate okvir, ga dvakrat kliknite in izberite urejanje, kjer lahko spremenite barvo in zasuk, hkrati pa shranite novo predlogo za nadaljnjo uporabo. Besedilo, okvirji in kliparti so lahko okrašeni z okrasnim premazom – z zlatim, srebrnim ali sijajnim lak premazom. Kako dodati svetleče okrasne premaze preberite tukaj: Okrasni premazi na platnicah
Opomba: Pri iskanju novih klipartov ali okvirjev (s klikom na “Več …”) bodite pozorni na majhen modro obarvan diamant, ki označuje vse primere, na katere lahko nanesete okrasne premaze.

Uporaba klipartov, mask in okvirjev na stenskem dekorju

Naš širok spekter oblikovalskih elementov lahko uporabite tudi pri drugih foto izdelkih, ne le pri oblikovanju CEWE fotoknjig. Spodaj si lahko ogledate primer oblikovanja fotoplatna, ki smo ga ustvarili kot čudovito idejo za družinsko darilo.

Sledite korakom in tudi vi ustvarite kreativno darilo s kliparti:
1. Izberite svoje najljubše fotografije.
2. Izberite CEWE foto izdelek, ki ga želite oblikovati.
3. Povlecite fotografije na delovno površino, jih razporedite po želji in nato uporabite maske po svoji izbiri.
4. V zadnjem koraku dodajte še lepo besedilo ali nekaj klipartov.

Upamo, da smo vas navdihnili in da se boste pri svojem naslednjem projektu poigrali in uporabili kliparte, maske in okvirje, da bodo vaši foto izdelki še bolj kreativni in edinstveni! Oblikovanje pa postane še bolj zabavno!

Vabljeni, da z nami delite vse svoje čudovite izdelke na Facebooku ali Instagramu, s hashtagom #ceweslovenija.

 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply