Ponovno se je pričel največji humanitarni foto natečaj CEWE Photo Award

Če sta prejšnji dve izdaji CEWE Photo Award zabeležili rekordno število prijav in sta bili obe razglašeni za največji fotografski natečaj na svetu, se letos pričakuje rekordno število prijav na svetovni ravni, pa tudi v Sloveniji. Zaenkrat prevladuje CEWE Photo Award 2021 z več kot 600.000 prijavljenimi fotografijami in s tem prek 60.000 € doniranih organizaciji SOS otroške vasi po vsem svetu. Za vsako fotografijo, prijavljeno na natečaj, jim namreč CEWE donira 0,10 €.

Tako kot v preteklih letih se je tudi letošnja peta edicija CEWE Photo Award 2023 začela z znanim motom ‘Naš svet je lep’. Tako lahko vsi ljubitelji fotografije svoje amaterske ali profesionalne fotografije prijavijo v kar 10 različnih kategorij. Vsak sodelujoči lahko odda do 100 fotografij in tako prispeva k donaciji do 10 €, s čimer deli svoja videnja o lepotah sveta in hkrati sodeluje za izjemne nagrade v skupni vrednosti 250.000 €.

Ne glede na to, ali ste profesionalni fotograf ali nekdo, ki preprosto rad fotografira, oddajte svoje fotografije in spremljajte CEWE Photo Award, saj bomo vsak mesec izbrali in nagradili mesečne zmagovalce, v finalu pa bo izmed vseh prijavljenih fotografij, najboljših 1000 prejelo nagrado.

Izmed več kot 170 držav, iz katerih so bile prispele fotografije, je Slovenija na preteklih foto natečajih v samem vrhu po številu prispelih fotografij na prebivalstvo, kar kaže na naše veliko srce in empatijo do tistih, ki pomoč potrebujejo. Poleg tega smo ponosni na zanimanje za samo fotografijo ter kulturo ohranjanja fotografij v fizični obliki.

Fotografiranje in ohranjanje lepih spominov v fizični obliki je svojevrstna čustvena dediščina, zato ne preseneča, da je fotografiranje tako v svetu kot pri nas vse bolj priljubljeno. Še posebej lepo je, da je danes ta postopek prilagojen digitalni dobi, izjemno enostaven in hiter, tako da lahko svoje fotografije naročite z dostavo na dom v le nekaj trenutkih.

Zdaj imate še več razlogov za shranjevanje svojih nepozabnih trenutkov, saj lahko CEWE fotografije naročite že od 0,08 € dalje. Uživajte v svojih poletnih spominih!

O avtorju Prikaži vse članke

admin_cewe