Zmagovalci foto natečaja #LjubimGore

foto natečaj ljubim gore 2018 nagrajene fotografije

Med 15. julijem 2018 in 15. oktobrom 2018 je potekal drugi foto natečaj #LjubimGore, ki so ga organizirali Planinska zveza Slovenije z uredništvom Planinskega vestnika in podjetjem CEWE a.s. Na foto natečaj je prispelo 297 fotografij, 107 avtorjev. Komisija, ki so jo sestavljali Hedvika Petkovšek (strokovna sodelavka pri Planinski zvezi Slovenije), Emil Pevec (tehnični urednik Planinskega vestnika), Blaž Košak – Blayo (profesionalni fotograf) ter Maša Zavrtanik (CEWE a.s.) je imela nelahko delo. Med vsemi prispelimi fotografijami je izbrala tri najboljše.

komisija pri izbiri najboljših fotografij

  1. mesto: Peter Pehani,Četverica sestopa

Nagrajenec prejme kamero GoPro HERO5 Session.

ljubim_gore_foto_peter_pehani

Obrazložitev komisije: Črno-bela različica fotografije, ki deluje preprosto in hkrati mogočno. Predstavlja gibanje, druženje, pot v družbi. Nastala je na Kredarici v kristalno čistem jesenskem dopoldnevu. V črnem osprednjem delu dominirajo štiri figure, ki so skoraj enakomerne razmaknjene. Nasprotje “urejenosti” te človeške četice pa predstavlja ozadje iz Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp, ki tvori zanimive plasti v vedno bolj nežnih sivih odtenkih.

  1. mesto: Danilo LesjakŠtiri planike

Nagrajenec prejme kupon za CEWE FOTOKNJIGO v vrednosti 150 evrov.

ljubim_gore_foto_danilo_lesjak

Obrazložitev komisije: Fotografija je nastala na Mangartskem sedlu v zahajajočem soncu. Različna ostrina planik nakazuje tridimenzionalnost slike. Svoje doda tudi zamegljeno ozadje prijaznih, toplih barv, ki izžareva spokojnost in obenem čarobnost prizora. Da, prav res. V naravi je mnogo takih lepih prizorov, ki pa jih zaradi našega prehitrega načina življenja spregledamo. Vsepovsod, vsak čas.

  1. mesto: Robert BrezigarProti Vršiču

Nagrajenec prejme kupon za CEWE STENSKI DEKOR v vrednosti 100 evrov.

ljubim_gore_foto_robert_brezigar

Obrazložitev komisije: Morda bi kdo rekel, da je hišica, posneta na poti na Vršič, kot iz sanj. Kot iz kakšne zgodbe. Ni si težko predstavljati (sicer mogoče ne pozimi), da tukaj okoli pasejo drobnico Haidi, pa Kekec, da tu okoli kolovratijo Vandotovi junaki. Vse je tako lepo. Rumene iglice macesnov, ožarjene s težko pričakanim zimskim soncem, snežni poprh, ki poskrbi za občutek spokojnosti. Kakorkoli – zaradi takšnih prizorov ljubimo obisk gora.

Vsem nagrajencem in udeležencem foto natečaja iskreno čestitamo.

Nagrajene fotografije bodo v velikem formatu objavljene v Planinskem vestniku. Ocenjevalna komisija je izbrala še deset fotografij, avtorji katerih so Miroslav Ašanin, Ožbe Marolt, Doroteja Menhart, Rok Vovk, Gregor Kepec, Barbara Toman, Sandi Bertoncelj (2 fotografiji), Danilo Lesjak in Primož Šenk.

Trinajst izbranih fotografij bo na ogled v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Odprtje razstave s podelitvijo nagrad fotografom bo v petek, 7. decembra 2018, ob 18. uri, v okviru obeležitve mednarodnega dneva gora. Vljudno vabljeni!

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply