Zimske radosti

Portret-otroka-v-zimski-idili.

CEWE foto nasveti za fotografiranje z vašim pametnim mobilnim telefonom

Ko zima pokrije z belo odejo svet okoli nas, se svet vsaj za trenutek zdi bolj miren. Trenutek kot nalašč, da posnamemo nekaj izvrstnih fotografij.

Pridite z nami na potovanje in odkrijte nekaj namigov pri fotografiranju s pametnimi mobilnimi telefoni. Ponudili vam bomo enostavne nasvete in nekaj izvirnih idej na temo fotografiranja s pametnimi mobilnimi telefoni v zimskem času.

Zaostrite fotografirane predmete

Veliko pametnih mobilnih telefonov ima samodejno ostrenje. Če se želite osredotočiti na določen detajl, lahko zaostritev ročno spremenite z dotikom na zaslonu. Predmet, ki ga želite zaostriti, se bo prikazal v posebnem kvadratku.

Svetlobne nastavitve prilagodite svetlobi pri fotografiranju, ta funkcija pa jih lahko spremeni. Izberite npr. mesto na zaslonu, ki je temno, po prilagoditvi bo celoten posnetek svetlejši. Eksperimentirajte, vendar ne pretiravajte. Presenečeni boste, kako se vizualni učinek s tem trikom lahko spremeni.

Pametni mobilni telefoni ponujajo tudi možnost zaklepanja funkcije ostrenja. Držite prst nekaj časa na mestu, ki bi ga radi zaostrili. Pokaže se »zaklepanje AE / AF«. Če fotografirate še naprej, izbrana nastavitev ostane.

Ostrenje fotografiranih predmetov

Slikovna kompozicija s pomočjo mreže na zaslonu

Funkcija mreže na zaslonu fotoaparata vam pomaga posneti harmonično sliko. Omogoča lažjo razporeditev motivov in optimalno uskladitev z obzorjem. Nastavitev fotoaparata ponuja pomožno mrežo na zaslonu. Čeprav se lahko na začetku zdi, da je mreža moteča, boste hitro ugotoviti, da le-ta omogoča veliko oblikovalskih možnosti.

Slikovna kompozicija s pomočjo mreže

Vaš pametni mobilni telefon kot digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat

Ko pade prvi sneg, z mnogimi pametnimi mobilnimi telefoni težko posnamemo kakovosten posnetek. S pravo aplikacijo, ki ponuja več možnosti, se približamo možnostim, ki jih ponujajo digitalni zrcalno-refleksni fotoaparati. Da preprečimo preveliko osvetlitev na fotografijah, je potrebna pravilna osvetlitev. ISO, zaslonko in osvetlitev je mogoče nastaviti ročno, izberemo in prilagodimo jih s pomočjo te aplikacije. Če je vaša fotografija presvetla, nastavite ISO in nižjo stopnjo osvetlitve. Zaslonka lahko ostane zaprta, f vrednost zaslonke pa mora biti višja.

Stopinje-v-zasneženi-pokrajini.

Spreminjanje posnetka v aplikaciji CEWE FOTOSVET

Z aplikacijo CEWE FOTOSVET za iPad in iPhone lahko izboljšate vaše fotografije tako, da sami nastavite kontrast, osvetlitev, ostrenje in odtenek. Praktično: aplikacija ponuja tudi predogled, s premikanjem drsnika na levo stran se nam na desni strani prikaže obdelana različica fotografije. Spremembe so takoj vidne in primerjava je enostavna. Če ste dosegli željen rezultat, lahko obdelane fotografije preprosto shranite v mobilno napravo, jih delite z drugimi na socialnem omrežju ali pa jih preko elektronske pošte pošljete prijateljem in znancem.

Aplikacija CEWE FOTOSVET

Eksperimentirajte z majhnimi triki

Pri fotografiranju s pametnimi mobilnimi telefoni je veliko možnosti, kako lahko z majhnim triki veliko dosežemo.

  • Majhna kaplja na objektivu lahko deluje kot makro funkcija, saj deluje kot povečevalno steklo.

Zasneženo igličnato drevo_zimska makro fotografija

  • Nova perspektiva: prazen steklen kozarec ščiti vaš pametni mobilni telefon in pomaga pri fotografiranju tudi pod vodno gladino. Tako lahko, na primer, fotografirate v kupu snega ali pod vodno gladino (ta naj bo nižja od roba kozarca). Da boste lažje pritisnili na sprožilec, lahko pri iPhone-u uporabite slušalke. Pazite, da bo kozarec čist in suh.
  • Če želite imeti nekaj več opreme v vašem pametnem telefonu, lahko uporabite dodatno opremo, kot so objektivi, ki se namestijo na ohišje telefona (npr. ribje oko).

Premišljena uporaba zooma

Naj vas pri fotografiranju s pametnimi mobilnimi telefoni vodi osnovno pravilo: izogibajte se uporabi zooma. Le-ta znižuje kakovost fotografije v pametnih mobilnih telefonih, ker gre za digitalni zoom. Ta povečava je le za programsko povečavo oziroma digitalni izrez, kar lahko sami veliko bolje storite na računalniku. Namesto uporabe zooma, raje naredite korak več in se karseda največ približate fotografiranemu predmetu.

Zimski portret veveričke

Aplikacija CEWE FOTOSVET

Fotografije, ki ste jih posneli z vašim pametnim obilnim telefonom, naj ne ostanejo shranjene in pozabljene v vašem telefonu. Oblikujte s pomočjo mobilne aplikacije CEWE FOTOSVET (na voljo za iPhone in Android) lastne CEWE foto izdelke, kot so CEWE FOTOKNJIGE, fotografije, voščilnice, razglednice, foto koledarje in druge. Na potovanju ali z udobja vašega doma, sami ali skupaj z družino, lahko le v nekaj preprostih korakih oblikujete edinstvene CEWE foto izdelke s priljubljenimi fotografijami in lastnim besedilom.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply