Spomini preteklega leta v CEWE FOTOKNJIGI

Letna-fotoknjiga

 Oblikujte letno fotoknjigo

Leto hitro mine. Z novim letom se pogosto ozrete nazaj in se skušate spomniti dogodkov in doživetij starega leta. Poskusite se spomniti, kaj se je zgodilo meseca januarja, februarja, kaj na počitnicah na morju ali izletu v hribe. Da si ne boste preveč belili glave s temi vprašanji, oblikujte CEWE FOTOKNJIGO in shranite čudovite spomine v podobi letne fotoknjige. Letna fotoknjiga kot pregled preteklega leta je lahko tudi zelo lepo darilo za vaše najdražje. Oblikujete lahko tudi tematske letne fotoknjige, na primer letno fotoknjigo razreda, kulturnega ali športnega društva.

Ponujamo vam nekaj uporabnih nasvetov, kako lahko sami oblikujete letno fotoknjigo.

Družinski portret

Preden začnete z oblikovanjem fotoknjige izberite najprej portret družine, ki naj se razteza čez celo stran. Portret s počitnic na morju ali zadnjega družinskega praznovanja je kot nalašč za to. Spomnite se na posebna doživetja s svojimi najdražjimi in dodajte tudi besedilo.

Ne pozabite oblikovati tudi prve strani, ki naj jasno sporoča vsebino fotoknjige, npr. vaša družina in družinski dogodki preteklega leta.

Družinski-portret-v-fotoknjigi

Izbira pisave

Poskrbite za krasno oblikovano poglavje z dobro izbiro pisave. Če želite napisati več o spominih, imate na voljo tudi prostor za besedilo. Bodite previdni, da ne uporabite preveč velikih črk. Na zaslonu deluje pisava pogosto precej manjša kot pri končnem tisku. Velikost pisave naj bo med 11 in 14, velikost naslovov pa prilagodite besedilu.

Besedilo in družinske fotografije v fotoknjigi

Manj je včasih več

Načelo manj je več velja tudi pri številu fotografij na posameznih straneh CEWE FOTOKNJIGE. Za človeško oko so bolj prijazne strani z manj fotografijami, toda le-te naj bodo kakovostne. V foto programu Moj CEWE FOTOSVET je na voljo več postavitev strani, ki ponujajo najboljšo postavitev fotografij.

Besedilo in družinske fotografije v fotoknjigi

Barvna harmonija

Fotoknjiga bo delovala bolj privlačno, če bodo tudi fotografije kakovostne. Pazite, da se bo ozadje barvno ujemalo s fotografijo. Na primer, fotografija družinskega sprehoda v naravo, se lepo ujema z ozadjem s cveticami, kjer prevladujeta rumena in zelena barva. Podobno velja za jesenske fotografije. Te ponujajo lepe kombinacije z rumenimi, rdečimi in oranžnimi odtenki barv.

Barvno ujemanje fotografij in ozadij

Raznolike postavitve fotografij in barvni okvirji

Če želite v vašo fotoknjigo vnesti raznolikost in dinamiko, izberite rahlo nagnjeno postavitev fotografij ali postavitev fotografij, ki se med seboj delno prekrivajo. Izberite foto okvir z ali brez senčenja in na ta način poskrbite za ustvarjalno podobo fotoknjige. Barvo in širino okvirja lahko izberete po želji.

Raznolika postavitev fotografij v fotoknjigi

Izberite med zanimivimi kliparti

Vdahnite letni fotoknjigi ustvarjalno podobo in izberite zanimive kliparte. Le-ti lahko še bolj poudarijo sporočilnost letne fotoknjige, hkrati bo fotoknjiga prava paša za oči. Kliparti, kot so božična drevesa, baloni, cvetje ali črke abecede, so primerni za različne teme.

Božični kliparti v fotoknjigi

Vaša doživetja na video posnetku tudi v CEWE FOTOKNJIGI

Posebna doživetja in čustva lažje povemo v besedi in sliki, torej z videom. Sedaj imate priložnost, da v vašo CEWE FOTOKNJIGO poleg fotografij vnesete tudi video posnetek. Po skeniranju QR kode s pametnim mobilnim telefonom ali tablico lahko video kadar koli in kjer koli predvajate. Ne pozabite, da posamezne video posnetke lahko uporabite tudi kot fotografije.

Video in QR koda v fotoknjigi

Želimo vam veliko ustvarjalnih navdihov pri oblikovanju pregleda minulega leta.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply