Video v CEWE FOTOKNJIGI – ni mogoče? Je mogoče!

Zate smo pripravili kratek vodič, kako v svojo CEWE FOTOKNJIGO shraniš video. Poleg občudovanja čudovitih fotografij, si boš sedaj lahko pogledal/a tudi video, ki ga boš umestila na strani svoje CEWE FOTOKNJIGE.

Kako vstavim video?

S pomočjo QR kode. Le-te so postale izjemno priljubljene zaradi svoje enostavne zasnove in širokega nabora načinov, kako jih lahko uporabimo. Optično prebrati jih je mogoče s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom; če imate napravo Apple, je možnost skeniranja QR kod vgrajena v vaš iPhone, iPad ali iPod Touch. Če pa uporabljaš Android, potem je potrebno preveriti katero različico sistema ima vaš telefon. Če uporabljaš Android 8.0 ali novejšo različico, boš lahko s pomočjo Google Lens-a skeniral/a QR kode. V nasprotnem primeru bo potrebno iz trgovine Google Play prenesti aplikacijo QR Code Reader. QR kode se uporabljajo tudi kot nadomestni način plačevanja, za povezovanje z brezžičnim internetom, preusmeritve na spletno mesto ali v našem primeru: omogočiti ogled videoposnetka, ki ga želiš shraniti v CEWE FOTOKNJIGI!

Kaj je QR koda?

QR koda ali koda hitrega odziva je vrsta dvodimenzionalne ali matrične črtne kode, ki je bila prvič zasnovana leta 1994 za japonsko avtomobilsko industrijo. QR kode so hitro postale priljubljene zaradi hitre, enostavne berljivosti in večje zmogljivosti shranjevanja v primerjavi s standardnimi črtnimi kodami. QR kode vsebujejo črne module (kar vidimo kot črne, kvadratne pike), razporejene v vzorcu na kvadratni mreži na belem ozadju. Ti moduli vsebujejo prilagojene podatke, skupaj z vzorcem iskalnika in vzorcem poravnave, ki omogočajo enostavno branje s pomočjo naprav za skeniranje. Zdaj jih lahko uporabite, pri oblikovanju svoje CEWE FOTOKNJIGE!

Ali lahko QR kode potečejo?

Veliko ljudi skrbi, da so QR kode uporabne le omejen čas. To lahko velja, če uporabljate brezplačni spletni generator kode QR, saj mnogi od njih omogočajo uporabo do 30 dni. Vendar QR kode same po sebi ne potečejo, saj je zasnova posredovanje informacij, kot je URL. Ko pa v svojo CEWE FOTOKNJIGO dodaš video s pomočjo našega brezplačnega foto programa CEWE FOTOSVET, potem boš lahko izbral/a čas hranjenja tvojega videa: od 1 leta do 30 let.

5 korakov za dodajanje videoposnetkov v CEWE FOTOKNJIGO

Tako enostavno je! Če še nisi, potem najprej prenesi naš foto program CEWE FOTOSVET, na namizje svojega računalnika, d katerim boš oblikoval/a svojo CEWE FOTOKNJIGO. Preden ustvariš svojo fotoknjigo, zberi vse fotografije in videoposnetke, ki jih želiš, v eno mapo, da bo oblikovanje še bolj enostavno. Ko izbereš želeni slog fotoknjige in si pripravljen/a na oblikovanje v našem foto programu, sledi tem preprostim korakom za dodajanje videoposnetka.

1. Video povleci v svojo fotoknjigo

Ko imaš mapo z vsemi fotografijami in videoposnetki, ki jih želiš vključiti v svojo CEWE FOTOKNJIGO pripravljeno, preprosto poišči videoposnetek in ga povleci na stran v urejevalniku, na podoben način kot bi vstavil/a fotografijo.

2. Spremeni velikost in prestavi ali zavrti filmski trak

Ustvarjeni filmski trak lahko poljubno prestavljaš in spreminjaš, z uporabo enakih kontrolnikov, kot bi to počel/a s fotografijo.

3. Za urejanje filmskega traku dvakrat klikni na posnetek

Če želiš urediti filmski trak, dodati ali odstraniti okvirje, preprosto dvakrat klikni za ogled vseh možnosti.

4. Uporabi maske in okvirje

Če ti privzeti filmski trak ni všeč, lahko namesto filmskega traku uporabiš katerokoli od naših mask in okvirjev – fotografija z masko bo naznanjala, kaj se skriva v QR kodi. V zavihku Maske in Okvirji izberi najbolj všečno in jo povleci na video.

Izbriši filmski trak, če želiš, da je video presenečenje!

Če želiš, da je vsebina video posnetka presenečenje, lahko izbrišeš filmski trak ali fotografijo z videa, tako da ostane le QR koda, ki se jo lahko ob listanju poskenira – in sledi čudovito presenečenje – prikaz videa! Sedaj le še poskeniraj kodo in uživaj ob gledanju!

… in video je sedaj vstavljen! Upamo, da te je ta blog zapis navdihnil, da videoposnetek vključiš v naslednjo CEWE FOTOKNJIGO. Če si do sedaj ustvaril/a nekaj, na kar si resnično ponosen/na, zakaj tega ne deliš z nami? Z veseljem bi videli katero od tvojih kreacij. Poišči nas na družbenih omrežjih – na Facebooku ali Instagramu in nas označi @ceweslovenija.

Poseben popust na CEWE FOTOKNJIGE do konca septembra

Ne pozabi na našo super akcijo na CEWE FOTOKNJIGE –  vpiši kodo in 24 dodatnih strani ti podarimo! Skoči po kodo za popust!

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply