Vaše življenje pripoveduje najlepše zgodbe

Vsak človek nosi navdihujočo življenjsko zgodbo. Osemnajsti rojstni dan, uspešen konec študija, srebrna ali zlata poroka – življenje ponuja veliko priložnosti, da fotoknjiga z življenjsko zgodbo postane najboljše darilo za nekoga, ki vam je blizu. Kdo se ne rad spomni na velike trenutke svojega življenja? Z našimi nasveti lahko oblikujete edinstveno in zelo osebno fotoknjigo z življenjsko zgodbo.

kronika

1. Najprej začnite z zbiranjem gradiva

Zberite fotografije, ki jih najdete v starih foto albumih vaše družine in prijateljev. Tudi sestrične ali bratranci, sošolci ali sodelavci vam bodo zagotovo pomagali pri iskanju odličnih fotografij.

 

2. Postanite pravi raziskovalec

200368393-001

Poiščite osebo, ki je dobro podkovana z družinsko zgodovino in naredite intervju. Poleg zgodb, lahko v fotoknjigo vključite tudi anekdote, ki bodo vsakemu priklicale nasmeh, obdarovanega pa očarale. Ne pozabite na tradicijo in pričarajte v fotoknjigi tudi duh preteklosti. Celo kratki življenjepisi ali majhne skrivnosti pustijo viden pečat v fotoknjigi z življenjsko zgodbo. Naredijo jo še bolj živo in pomagajo vam »napisati« lepo zgodbo.

3. Stare fotografije so pravi zaklad – lahko jih skenirate

CEWE je izbral za vas na enem mestu prednosti in slabosti skeniranja fotografij.

 

Skeniranje

Fotografiranje

Prednosti

+ Ohranja barve visoki kakovosti.

+ Na slikah se odsevi ne pojavljajo.

+ Preprosta uporaba

+ Če skenirate več fotografij hkrati, prihranite čas.

+ Dodaten optični čitalnik ni potreben.

+ Fotografirate lahko povsod.

+ Združljiv format

+ Omilitev izrazitih struktur

Slabosti

– Osvetlitve ni mogoče obdelati.

– Potrebna je dodatna obdelava.

– Različni svetlobni viri med fotografiranjem (dnevna svetloba, svetloba svetilke itd.) lahko na fotografiji povzročijo drugačne barvne odtenke.

– Lahko se pojavijo sence ali popačenost.

4. Dobre zgodbe spadajo v prave knjige

Napišite življenjsko zgodbo in oblikujte fotoknjigo o življenjskih izkušnjah vaših najbližjih v kakovostni fotoknjigi. Za vsako zgodbo lahko izberete drugačen format CEWE FOTOKNJIGE. Med najbolj priljubljenimi so XXL, velika panorama ali kvadraten XL format. Na voljo je devet formatov fotoknjig. Da bo fotoknjiga dobila še bolj privlačen videz, izberite fotoknjigo na fotopapirju.

kronika 1 final

5. Vsebina fotoknjige

Ponujamo vam nekaj zamisli, kako sestaviti vsebino fotoknjige z življenjsko zgodbo.

kronika 3

Nekaj na splošno:

  • predgovor ali uvod,
  • kronologija,
  • opisi običajev, kulture ali tradicij,
  • zgodovinski dogodki ter
  • zemljevidi, razglednice ali izrezki iz starih časopisov.

Nekaj o osebi:

  • življenjepis osebe,
  • izvor priimka in pomen imena,
  • družinsko drevo,
  • spomini, zgodbe s potovanj, anekdote, pomembni dogodki,
  • posebni dokumenti in zapisi, kot so (ljubezenska) pisma, vabila, vstopnice, poročne voščilnice, slike, pesmi itd.

6. Kako preliti svoje ideje na papir

Brezplačen program Moj CEWE FOTOSVET vam ponuja možnost, da lahko oblikujete izvirno fotoknjigo z življenjsko zgodbo. Med ozadji, kliparti, maskami in okvirji odkrijte številne kategorije z oblikovalskimi elementi, kot so npr.: teksture, obletnice, letne knjige, filmi, scrap dizajn, oblike in mnoge druge. S klikom na "Več …" boste brezplačno prenesli pester izbor dodatnih oblikovalskih elementov.

Če želite dopolniti svoje fotografije z besedilom, lahko izbirate med različnimi pisavami. Prepričajte se, da izberete pisavo, ki bo ustrezala značaju osebe ali posameznemu življenjskemu obdobju in dogodkom.

kronika 2

7. Film in video

V CEWE FOTOKNJIGO lahko shranite tudi video posnetke nepozabnih trenutkov. Po skeniranju QR kode s pametnim mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom, lahko video takoj predvajate kjerkoli in vedno znova podoživljate nepozabne trenutke.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply