Nasveti za vaš CEWE stenski dekor: poiščite navdih pri naših okvirjih

178593904

CEWE stenski dekor bo videti v vašem domu tako kot v zasebni galeriji. Vaše fotografske mojstrovine lahko pokažete v izbrani velikosti. V galerijah, razen belih sten, ni nič takega, kar moti pogled na razstavljene umetnine. Vaš dom pa je, ravno nasprotno, precej bolj opremljen. Zato pazite, kako in kam boste obesili vaše slike.

Pokazali vam bomo nekaj novih možnosti pri našem stenskem dekorju in dali nekaj nasvetov, kako obesiti CEWE slike v vašem domu na boljši in drugačen, neobičajen način.

Isti motivi fotografirani v različnih letnih časih in pri različnih svetlobnih pogojih – izberite izvirno namestitev fotografij v horizontalnem ali vertikalnem sosledju.

1. nasvet: drugačen način obešanja slik

Zbirka fotografij pokrajine in portretov običajno pritegne pozornost vsakega, lahko pa deluje tudi dolgočasno. Zato vam svetujemo: igrajte se z oblikami in formati slik, obesite jih na neobičajen način, da bo slika delovala bolj privlačno. Z obešenimi fotografijami pokrajine in portretov lahko popestrite stene vašega doma.

okvirji3

Večdelni formati

Razdelite horizontalno sliko pokrajine v tri kvadrate. Videti bo kot »mini serija« različnih izdelkov CEWE stenskega dekorja.

Enako lahko storite tudi z velikimi formati

Opustite običajna pravila pri iskanju primernih motivov iz vašega fotografskega arhiva in eksperimentirajte kot pravi fotograf. Bodite ustvarjalni, saj le tako lahko nastanejo nove fotografije, v podobi novih in edinstvenih umetniških del.

2. nasvet: naj bodo slike v vašem domu prikazane v najboljši luči

Preden obesite slike, zagotovite dovolj svetlobe in najboljše pogoje, da bodo vaše slike zablestele. Če je potrebno, prilagodite pogoje v vašem domu tako, da bodo vaše slike videti mogočne. Na vsaki strani slike pustite nekaj praznega prostora, da bo motiv na sliki bolj opazen. Zavedajte se, da vaše skrbno fotografirane in izdelane CEWE slike niso serijsko izdelani okrasni predmeti, ampak edinstvena umetniška dela.

nasvet

 

Primer: na obeh straneh slike naj bo 80 cm

 

Pri obešanju slike upoštevajte pravilo tretjin. Ko stojite pred sliko, imejte oči v višini zgornje tretjine. Primer: CEWE slika velikosti 60 x 80 cm je pravilno obešena, če je višina vaših oči, ko stojite pred sliko, 20 cm od zgornjega in 40 cm od spodnjega roba.

nasvet2

 

Primer: zgornji del fotografije 20 cm, spodnji del 40 cm

 

 

3. nasvet: paspartu – vizualna izboljšava

Paspartu naredi obrobo okoli slike in hkrati ustvari občutek globine. Bodite ustvarjalni in preizkusite našo novost. Razliko boste opazili takoj. Vse je zelo preprosto: CEWE vam ponuja natisnjen XXL poster s štirimi različnimi barvami PASPARTUJA in 18 različnimi modeli okvirjev.

paspartu

Barva: pogosto je nevtralen bel ali črn paspartu najboljša rešitev, saj slika v teh primerih večinoma izgleda najbolje. V izjemnih primerih, na primer pri makro posnetkih cvetličnih motivov ali drugih posnetkih v intenzivnih barvah, naj se barva paspartuja dopolnjuje z barvami motiva na sliki. Končen videz slike naredi zelo močen vtis.

Širina: priporočljiva širina paspartuja je vsaj 10 odstotkov dolžine slike. Ozki paspartu ne ustvari lepega videza slike. Primer: če je slika velikosti 60 x 80 cm, naj bo širina paspartuja najmanj 8 cm.

Okvir: z izbiro nevtralnih barv, kot so srebrna, barva lesa, bela, črna ali siva, je vedno dobra. Tudi barvni okvirji naredijo lep videz.

Če se odločite, na primer, za rdeč okvir in rdeč paspartu, se morata barvna odtenka natančno ujemati. Razlika v barvnem odtenku je takoj opazna in kvari končni videz.

CEWE stenski dekor je na voljo v različnih velikostih in materialih

paspartu2

Naročite svojo CEWE sliko izbrane velikosti do milimetra natančno. Med številnimi velikostmi CEWE slik izberite velikost, ki vam najbolj ustreza, mi bomo poskrbeli za natančen izrez slike.

Na voljo so tudi različni stili okvirjev:

okvijri

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

1 komentarDodaj komentar

  • Hvala za nasvete. Z njimi sem svoje znanje še poglobila. Nestrpno čakam objavo novih nasvetov :).

Leave a Reply