Tvoje leto v receptih – Oblikuj svojo kuharsko CEWE FOTOKNJIGO

Po letu, ki smo ga v večini preživeli doma, smo mnogi izkoristili čas za peko in kuhanje. Skorajda ni osebe, ki v času lockdowna ne bi poskusila speči svojega prvega kruha z drožmi, bananin kruh je postal klasika, ostalo pa je še dovolj časa za preizkusiti vse nove recepte na našem seznamu. Želiš shraniti svoje kulinarične dosežke na najbolj unikaten in barvit način? Oblikuj si čisto svojo kuharsko CEWE FOTOKNJIGO in v njej zberi vse svoje najljubše jedi!

Zate smo pripravili nekaj idej in nasvetov pri oblikovanju, prepričani smo, da si svoje dobrote poslikal/a in da imajo zares kreativna imena!

1. Tematika kuharske knjige

Uživaš v peki slaščic in tortic v preteklem letu ni manjkalo? Morda si postal mojster žara ali ‘home made’ burgerjev? Ali pa je indijska kuhinja po novem na tvojem seznamu kuharskih spretnosti.

Predlagamo ti, da se vnaprej odločiš za tematiko svoje knjige receptov. Na primer:

  • Vse Anjine slaščice
  • Žar mojster Gašper
  • Indijska kuhinja po Tjašino
  • Lockdown recepti
  • Drožomanija

2. Struktura kuharske knjige

Pri strukturi je potrebna pozornost pri tem, kaj vse nameravaš vključiti v svojo kuhansko knjigo. Želiš le shraniti lepe fotografije svojih kulinaričnih kreacij ali želiš ustvariti pravo knjigo receptov s postopki priprave?

V slednjem primeru, ti svetujemo, da kot format izbereš CEWE FOTOKNJIGO Velika panorama. Popolna velikost strani, na katere lahko vključiš seznam sestavin, postopek in fotografije. Za še bolj profesionalen izgled, izberi svojo najboljšo fotografijo jedi in jo uporabi kot ozadje. Da to dosežeš, le uporabi desni klik in izberi ‘Kot ozadje’.

Naš brezplačen fotoprogram CEWE Fotosvet ti omogoče nešteto možnosti oblikovanja strani, tako da lahko fotoknjigo oblikuješ povsem po svojem okusu.

3. Družinska kuharska knjiga

Ste družina kuharskih mojstrov ali obstaja kakšen odličen recept, ki se že nekaj desetletij prenaša iz roda v rod? Prosi še ostale družinske člane, da s tabo delijo svoje najljubše recepte, na primer babico povprašaj po tistem skrivnem receptu za potico, ki ji nobena druga ne seže niti do kolen. Tako lahko ustvariš Knjigo receptov družine Kovač ali ji dodeliš še kakšen kreativnejši naslov, kot na primer Novakove dobrote. Vanjo ne pozabi vključiti še kakšne skupne fotografije iz družinskega srečanja ob polni mizi dobrot.

Namig: za še večji efekt, lahko k vsakemu receptu dodaš še portret družinskega člana, ki ga je prispeval. Tako bo vaša družinska kuharska knjiga popolna!

4. Čudovito darilo za vaše najdražje

Združi vse družinske recepte v unikatni kuharski fotoknjigi, ki je čudovit način ohranjanja vaših družinskih tradicij in jedi za vedno. Družinska knjiga receptov je tako tudi odlično darilo, ob kateri koli priložnosti. Razveseli babico za rojstni dan, prepričani smo, da se ji bo razlezel nasmešek po obrazu, ko bo videla, da so vanjo vključeni tudi njeni recepti. Preseneti celo družino z enako CEWE FOTOKNJIGO receptov za božič in vsi bodo veselo listali, da najdejo svoj prispevek v knjigi. Ali pa podari družinsko kuharico svoji odraščajoči hčeri, da bo nadaljevala družinsko tradicijo. Lepšega in bolj osebnega darila ne bi mogli podariti.

Dodaten namig: Ker veliko družinskih članov v zadnjem letu nismo velikokrat videli, je takšno darilo čudovit način, da ostanete povezani in se spominjate nepozabnih skupnih trenutkov.

Z veseljem si ogledujemo vse vaše kreacije! Delite jih z nami na naših socialnih omrežjih Facebook in Instagram. Prepričani smo, da bodo vaše kuharske knjige naravnost čudovite!

Uživajte v ustvarjanju!

O avtorju Prikaži vse članke

Maša Benedik

Leave a Reply