Pregled leta

Se še spomnite, kaj ste leta 2014 doživeli skupaj z vašimi najbližjimi? Ste že kdaj naredili pregled leta s pomočjo fotografij, da na preteklo ne bi tako hitro pozabili? Kako pogosto pogledate te fotografije?

452468229Father and daughter465162307Brother and sister in the park

Digitalni in tehnični razvoj nam omogoča lažjo dokumentacijo, pa vendar včasih nekatere fotografije ostanejo pozabljene v računalniku ali telefonu. Za tiste, ki se radi vračajo v stare čase, lahko dogajanje celega leta strnejo v edinstveno CEWE FOTOKNJIGO. Za vas imamo pripravljenih nekaj nasvetov, kako oblikovati vsebino fotoknjige in kako s fotoknjigo presenetiti družino ter prijatelje.

Zbiranje in razvrščanje

Preden začnete z delom, namenite nekaj časa razvrstitvi vaših fotografij, da boste imeli boljši pregled. Poskrbite tudi za pravilno nastavitev datuma in časa na vašem fotoaparatu. Tako si zagotovite kronološko razvrstitev fotografij tudi v vašem računalniku. Pri sinhronizaciji podatkov se ustvari v vašem računalniku nova razvrstitev, ki razporedi fotografije glede na čas nastanka. Glavno datoteko v vašem arhivu fotografij poimenujte npr. "Leto 2014" in v tej datoteki ustvarite nove, poimenovane po mesecih. Datotekam s fotografijami dodajte še datum in poimenujte dogodek. Tako boste fotografije lažje našli. Če se boste držali tega postopka, je le majhna možnost, da se vam bodo fotografije pomešale med seboj.

zbiranje fotk

Naslednja možnost za razvrstitev in vrednotenje vaših fotografij vam ponuja CEWE predstavitev. V menijski vrstici je mapa, kjer so shranjene vaše fotografije. Poleg tega lahko vsaki fotografiji date svojo oceno. Kliknite na zvezdice pod fotografijo, priljubljenost fotografije raste s številom dodeljenih zvezdic. Ko boste začeli z oblikovanjem CEWE FOTOKNJIGE, je ocenjevanje dobro za to, da boste vedeli, katere fotografije je najbolje izbrati. V tem programu lahko nepotrebne fotografije izbrišete. Z zbirko vaših najlepših fotografij in vašo pripravo boste vašo CEWE FOTOKNJIGO oblikovali še enostavnejše. Za tiste, ki veliko fotografirajo s pametnimi mobilnimi telefoni in imajo radi red v telefonu, bo poseben urejevalnik kot npr. "Impala" ali "QuickPic" dober pomočnik. Fotografije bodo pri tem samodejno razporejene v različnih mapah kot npr. "Pes", "Plaža" ali v datoteke poimenovane glede na čas in mesto nastanka. V App- ali Playstore lahko že prenesemo in preizkusimo veliko izvrstnih in brezplačnih aplikacij.

app     smartphone

 

Oblikovanje

print sreen 1

Ko natančno razporedite in shranite vse fotografije, lahko začnete z oblikovanjem naslovnice. Izberite lepo družinsko fotografijo ali vašo osebno "foto leta". V programu Moj CEWE FOTOSVET je na voljo več kategorij s tematskimi ozadji, med njimi je tudi kategorija letna knjiga. Ni nujno, da uporabite to ozadje, so le dober namig za oblikovanje vaše fotoknjige. Navdih za oblikovanje najdete tudi pri drugih ozadjih in odločite se po svojem okusu.

Poglavja, naslovi in besedilo

Razvrstitev po mesecih ali po letnih časih omogoča prijetno in pregledno predstavitev preteklega leta. Za  različna poglavja lahko uporabite različna ozadja kot ilustracijo različnih dogodkov. Za mesec januar  uporabite  hladno, zimsko ozadje, ki naj se nadaljuje v mesec februar, za mesec marec izberite ozadje s pridihom pomladi,  za april pa velikonočno ozadje. Kdor se rad izraža tudi v pisni obliki, lahko dopiše tudi besedilo.  Pazite, da ne boste uporabili preveliko pisavo. Na zaslonu se zdijo črke manjše kot na natisnjenem papirju.  Velikost pisave  naj bo med 11 in 14.

poglavjapoglavja1

Vstavljanje fotografij

Print sreen 2

Število fotografij poljubno izberete glede na ponujene predloge. Raje uporabite manj fotografij, toda visoke kakovosti. Da bo stran dobila dinamiko, lahko nekatere fotografije obrnete ali jih prekrijte z drugimi fotografijami. Če želite oblikovati zanimiv foto okvir, bodite ustvarjalni in poigrajte se s senčenjem. Širino in barvo okvirja lahko nastavite po svoji želji.

Uporaba klipartov

print screen 3

Kliparti so še ena od možnosti, ki pomagajo pri ustvarjanju letne knjige. Tako bo sporočilo vaše CEWE FOTOKNJIGE še bolj povedno in bo hkrati pritegnilo pozornost. Kliparte, kot so  npr.  božično drevo, baloni, cvetje ali celo cela abeceda, lahko izberete in razvrstite glede na izbrano temo. Kliparti pritegnejo pozornost in še dodatno poudarijo pomen posameznih  poglavij. Uporaba ozadij in posameznih klipartov, kot so npr. sneženi mož, cvetje, živali ali črke, je  prepuščena vaši želji. Dodatne kliparte prenesete zelo enostavno. Pri ikoni "več" vedno najdete najnovejše kliparte, ki se potem, ko nanje kliknete, samodejno naložijo in so takoj na voljo.

Vstavljanje videa

video v CFK

Tisti, ki radi fotografirajo, pogosto tudi snemajo. Kako lepo bi bilo, če bi lahko združili fotografije in videa! Naša fotoknjiga ponuja odlično priložnost za vstavljanje kratkih filmov. Ko pozneje vzamete v roke vašo CEWE FOTOKNJIGO, lahko kadar koli in kjer koli predvajate video s pomočjo pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika po skeniranju QR kode. To je izvrstna priložnost, da ujamete posebne dogodke in nepozabna doživetja.

Foto motivi za prihajajoče leto

foto

Da bo veselje na fotografijah takoj vidno, priporočamo, da posnamete celo serijo fotografij, zato v vaši torbi ne bi smel nikoli manjkati fotoaparat. Tako lahko ujamete razpoloženje v različnih  trenutkih.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply