Oktoberski nagrajenci – 3. natečaj za Naj CEWE FOTOKNJIGO

Tretji natečaj za Naj CEWE FOTOKNJIGO leta se nadaljuje in znani so že nagrajenci za meseca oktober. Žirija je pregledala vse knjige, ki so bile prijavljene v natečaj in izbrala ter nagradila sledeče:

Zmagovalec meseca oktobra, ki za nagrado prejme fotoaparat Olympus PEN z objektivom je:

BARBARA – MIRJANA SEVER – Manca

naslovnica knjige s spečim otrokom

CEWE FOTOKNJIGA avtorice ge. Sever je dober vzorec odličnega dizajna in še boljši primer, kako lahko tudi “navadne” družinske fotografije zasijejo v vsej svoji lepoti v lepo oblikovani CEWE FOTOKNJIGI. Avtorica ima svoj stil in ga zvesto uporablja skozi celotno knjigo. Ozadja so lepo in z občutkom izbrana ter barvno usklajena z ostalimi elementi na straneh. Čeprav je stil zelo bogat pa avtorico ni zaneslo in uporablja samo določene elemente skozi celotno foto knjigo v različnih barvnih verzijah, kar samo doda k občutku enotnega stila oblikovanja. Pohvaliti gre tudi izbiro pisav kot tudi rezlične velikosti in barve besedila. Tako tudi besedilo deluje urejeno in oblikovano in kot del dobrega dizajna. Z naše strani vse pohvale avtorici in seveda zaslužena nagrada zmagovalec meseca.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

VESNA JAKONČIČ – Avstralija in Nova Zelandija

Naslovnica knjige z naslovom in fotografijo pokrajine z ovco v ospredju

Avtorica te CEWE FOTOKNJIGE nas popelje na oddaljeno Novo Zelandijo – knjiga je druga v seriji dveh knjig s popotovanja po Avstraliji in Novi Zelandiji. Knjiga se lahko pohvali z dokaj enostavnim a izredno lepim dizajnom. Umestitev in izbor fotografij je na vsaki strani zelo premišljen in pozorno izbran. Foto knjiga je zelo estetsko razdeljena na poglavja oziroma mesta, ki jih je avtorica obiskala. Vsako poglavje krasi estetski večji naslov in tudi besedilo, ki predstavi avtoričin unikatni pogled na nove kraje, okolico ali ljudi in njihove navade. Tudi tu je avtorica zvesta svojemu stilu, zato knjiga deluje enotno in celostno lepo oblikovana. Nagrada žirije meseca oktobra.

 

Pred nami je še zadnja nagrajena knjiga meseca oktobra. Prvič in verjamem, da ne zadnjič, podeljujemo Nagrado za izjemnost.

ANDRAŽ GLAVAČ – Living in London

Del zastave Združenega kraljestva

To nagrado prejmejo knjige, ki se niso uvrstile v finale, vseeno pa se jih je žirija odločila nagraditi zaradi svoje izjemnosti. Foto knjiga Living in London avtorja Andraža Glavača je polna izjemnih fotografij, ki nas prepričajo o prefinjeni fotografski žilici avtorja in njegovega občutka za lepo fotografijo. Brez dvoma zaslužena nagrada.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo za dobro opravljeno delo in se ob enem veslimo srečanja z go. Sever in go. Jakončič.

 

Partner natečaja:

Logo podjetja Sonček Tui

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply