Oblikovanje z maskami

Tokrat si preberite, kako lahko v le nekaj korakih s pomočjo našega fotoprograma oblikujete dekoracijo z maskami. Sledite spodnjim napotkom in ustvarite prelepo krožno dekoracijo, ki bo poudarila vaše najljubše posnetke.

1. korak:

Na že oblikovano dvostran v fotoknjigi postavimo 4 nove foto okvirje. To naredimo s klikom na ikono »Nova fotografija« v zgornji orodni vrstici ali s kombinacijo tipk »Alt« + »F«.

2. korak:

Foto okvirje nato postavite na sredino in jih kot na spodnji fotografiji razporedite z enakimi medsebojnimi razdaljami. Pri tem vam lahko pomagajo mrežne črte, ki jih vklopite v zgornji orodni vrstici. Tako boste okvirje lažje razporedili. S prijemali foto okvirje tudi raztegnite oz. skrčite tako, da bodo vsi enake velikosti.

3. korak:

Izberite 4 fotografije, ki jih želite uporabiti na tej dvostrani in jih vstavite v posamezne foto okvirje. Fotografije iz leve strani foto programa preprosto povlecite v foto okvirje.

4. korak:

Sedaj bomo čez vse 4 fotografije vstavili maske. Maske, ki predstavljajo dele kroga, najdete v kategoriji »Oblike«. Če jih še nimate nameščenih, jih obkljukajte in namestite v foto program. Nato preprosto vsako izmed mask povlecite na fotografijo in oblika fotografije se bo takoj spremenila. Na ta način boste sestavili posebno in lepo dekoracijo v obliki kroga.

5. korak:

Da še dodatno popestrite dvostran, lahko vstavite razne kliparte in druge fotografije ali pa vstavite besedilo.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply