Oblikovanje CEWE FOTOKNJIGE – za začetnike

Velikosti CEWE FOTOKNJIG

Si želiš vse svoje spomine urediti in jih shraniti na varno in posebno mesto v CEWE FOTOKNJIGO, pa ne veš kako – potem smo zate pripravili zapis, ki ti je lahko v veliko pomoč pri tvojih začetkih oblikovanja. Oblikovanje s CEWE foto programom je zelo enostavno. Sledi korakom in ustvari edinstven spomin s svojimi najljubšimi spomini:

1. Prenesi foto program

Za uspešen začetek najprej prenesi brezplačni foto program za oblikovanje na namizje svojega računalnika in ga odpri.

2. Izberi CEWE FOTOKNJIGO

Odpre se pozdravno okno, kjer se v orodni vrstici pojavijo foto izdelki, ki so na voljo za naročanje. Izberi CEWE FOTOKNJIGO.

3. Izberi format in velikost

Ko izbereš CEWE FOTOKNJIGO vidiš na voljo različne formate in dimenzije. Izberi sebi najljubšega. Na voljo so formati:

Mini (15 x 11 cm) 

Majhna (14 x 13 cm) 

⇒ Velika (21 x 28 cm)

Velika panorama (28 x 21 cm) 

Kompaktna panorama (19 x 15 cm) 

Kvadratna (21 x 21 cm)

XL (30 x 30 cm) 

XXL (28 x 36 cm)

XXL panorama (38 x 29 cm)

4. Izberi vrsto papirja in vezavo

Ko izbereš želen format se odpre novo okno: izbira papirja in vezave. Na voljo sta dve vrstici, v prvi lahko izbereš digitalni tisk in različne vrste papirja – vezava pri teh je klasična, kot knjiga. V drugi vrstici je na voljo fotopapir in različne vrste papirja – vezava tu je ploska (lay-flat), kjer je odpiranje strani brez globokega, vmesnega pregiba.

5. Izberi vrsto platnic

Pri petem koraku si izberi vrsto platnic. Na voljo je fotoknjiga s trdimi ali z mehkimi platnicami. S trdimi platnicami je fotoknjiga bolj kompaktna in nanje lahko dodajaš zlat, srebrni ali lak premaz, dopušča pa do 154 strani. Medtem, ko je fotoknjiga z mehkimi bolj fleksibilna in spominja na fotoknjižico, dopušča pa 130 strani.

6. Izberi način oblikovanja

V zadnjem koraku pred oblikovanjem se odpre novo okno, ki ti ponudi

» oblikovanje s pomočjo asistenta ali

» samostojno oblikovanje – stran za stranjo

V kolikor se odločiš za oblikovanje s pomočjo asistenta, je potrebno izbrati le želene fotografije, ostalo delo asistent opravi sam – fotoknjiga je po hitrem postopku lahko gotova. V primeru, da se odločiš za samostojno oblikovanje, potem se pred tabo pojavi odprta fotoknjiga s praznimi stranmi, kjer izdelek oblikuješ popolnoma samostojno – od začetka do konca.

» Oblikovanje z asistentom

Prihrani svoj čas in namesto prenašanja fotografij na vsako stran posebej, prenesi celotno mapo s fotografijami in asistent jih bo samodejno in hitro razporedil. Poljubno lahko določiš, koliko strani naj ima fotoknjiga ali kolikšno naj bo povprečno število fotografij na posamezni strani. Če ti asistentova razporeditev ni všeč, lahko razporeditev fotografij preprosto spremeniš in dodajaš grafičn elemente po želji.

» Samostojno oblikovanje stran za stranjo

V kolikor si boš za oblikovanje CEWE fFOTOKNJIGE vzel/a več časa in če pri tem želiš dodati povsem svoj pečat in kreativnost, potem priporočamo, da se odločiš za oblikovanje stran za stranjo. Samostojno lahko določiš:

BONUS NASVET: poglej naša video navodila, ki ti bodo v pomoč pri samem oblikovanju tvoje CEWE FOTOKNJIGE.

Posebna ugodnost v mesecu septembru

Izkoristi posebno ugodnost v septembru, kjer ti dodatne strani v tvoji CEWE FOTOKNJIGI podarimo.

Vabimo te, da svojo čudovito CEWE FOTOKNJIGO deliš z nami tudi na našem Instagram in Facebook profilu. Želimo veselo ustvarjanje! 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply