6 IDEJ za fotografiranje trebuščka

Devet mesecev, prvi ultrazvok, rastoči trebušček, veselo pričakovanje nove družinice – vse to so vznemirljivi in nepozabni trenutki, ki hitro minejo. Shrani jih na straneh CEWE FOTOKNJIGE in oblikuj čudovit spomin, ki te bo spominjal na to prelepo obdobje.

Idealen čas za nosečniško fotografiranje je od 30. do 34. tedna, fotografiraš pa se lahko že od samega začetka in tako spremljaš rast trebuščka. Prostor fotografiranja in oblačila, ki jih boš takrat oblekla so zelo pomembni, zato poišči kotiček, ki najbolj ustreza tvoji osebnosti in kjer se počutiš lepo. Fotografskega studia ne potrebuješ, saj lahko tudi v objemu svojega doma ustvariš prelepe spomine.

1. Okrasni trak

Rojstvo otroka je čudovito darilo, saj se dve osebi preoblikujeta v mamo in očeta, par postane družina in za bodoče starše se ustvari popolnoma nov svet. To posebno vez lepo simbolizira privezan okrasni trak okoli trebuščka, prav tako pa naznanja darilo, ki se skriva v njem.

Nasvet: Uporabi svetel trak in ga rahlo zaveži. Če je popek izbočen, ga lahko preprosto skriješ tako, da izbereš večjo širino traku. S svojimi rokami objami svoj trebuh in se veseli darila.

2. Motiv stopal

Ko izvemo veselo novičko, nastopi veselje. V pričakovanju bodite kreativni in se poigrajte z risanjem – mala stopalca na materinem trebuhu bodo simbolizirana prihod, hkrati pa bodo posnetek še dodatno popestrila.

Nasvet: Pri fotografiranju ne uporabljaj barve, temveč losjon za telo, ki ga kasneje lahko vmasiraš v kožo. Takšna masaža bo pomirjujoč občutek za mamo in otroka.

3. Oblika srca

Da bo fotografija videti še bolj posebna in ustvarjalna, uporabi roke in z njimi oblikuj srce okrog popka. Še bolj intimno je, ko bodoča mama in očka ustvarita ta čudovit motiv skupaj. Z rokami pa lahko oblikujete tudi zvezdico ali prvo črko otrokovega imena.

Nasvet: Lak na nohtih naj bo mirnejših barv namesto močnejših. V kolikor ga imate, bo fotografijo polepšal tudi poročni prstan.

4. Sprostitev

Da bodo fotografije različne, uporabljajte različne poze in kote fotografiranja. Ni potrebno postavljati trebuščka vedno v ospredje. Najlepše fotografije nastanejo, ko se s partnerjem sprostita in potopita v svoj trenutek sreče, ljubezni, in pričakovanja. Bodoči očka lahko vzpostavi stik z otrokom tako, da na materin trebuh postavi roko. Občasno lahko tudi zamižita in se prepustita.

Nasvet: Za takšne fotografije je najbolj udoben kavč ali postelja. Oblačila naj bodo udobna in ujemajoča. Izbirajte med svetlimi in pastelnimi barvami in na tak način dodajte nežnost in toplino.

5. Ljubke otroške stvari

Gnezdenje je del veselega pričakovanja družinice: od otroške sobe do nakupa otroških oblačil. Fotografiranje zato lahko opravite kar v otroški sobici, kot dodatek pa uporabite male otroške copatke ali čeveljce.

Nasvet: Izostreni naj bodo otroški čeveljci, ozadje pa zamegljeno. Tako bo posnetek še bolj poseben.

6. Popestrite posnetke z garderobo

Katera oblačila so najboljša za fotografiranje? Vsak ima svoj okus, večina mamic nosi svetle in vesele barve, okusi pa so seveda različni. Pomembno je, da se v oblačilih počutite dobro. Bela ali siva barva poudarita obliko trebuščka, z rdečo lahko posnetek še bolj popestrite, različne poze in igrive ideje pa so rezultat lepih in zabavnih fotografij.

Želimo veliko zabave pri fotografiranju in ustvarjanju spominov!

Ko bodo vsi spominčki narejeni, prenesi brezplačen CEWE foto program in oblikuj fotoknjigo svojega trebuščka.

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply