Novemberski nagrajenci – 3. natečaj za Naj CEWE FOTOKNJIGO

Za nami je že tretji mesec natečaja kjer iščemo Naj CEWE FOTOKNJIGO leta in znani so rezultati in imena nagrajencev meseca novembra. Žirija se je odločila nagraditi naslednje foto knjige:

Zmagovalec meseca novembra, ki za nagrado prejme fotoaparat Olympus PEN z objektivom in sodeluje v finalu je:

RAJKO KORITNIK – Iran 2018

Naslovnica foto knjige Iran
CEWE FOTOKNJIGA avtorja Rajka Koritnika nas, kakor že ime pove, popelje v Iran. Avtor nam destinacije, ki jih je obiskal, res odlično predstavi. Njegov stil je zelo bogat in ga enotno uporablja skozi celotno foto knjigo. Predvsem gre omeniti lepo oblikovane naslove, skrbno izbrana ozadja, ki se dobro navezujejo na temo strani ter razgibane postavitve fotografij, ki nas na vsaki strani presenetijo z nečem novim. Pohvaliti gre tudi bogate opise in njihovo skrbno podobo, ki nam te oddaljene kraje še bolj približajo. Lep estetski dodatek knjigi so tudi arabski zapisi imen, ki pa žal niso pravilni. 🙂 Vseeno je knjiga čudovito delo, ki si zasluži nagrado zmagovalec meseca.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

ANEJ FERKO – Bali 2018

Naslovnica foto knjige Bali 2018
Tudi foto knjiga avtorja Aneja Ferka je popotniške tematike – odpelje nas na čudoviti Indonezijski otok Bali, kjer skupaj s poptnikoma odkrivamo številne lepote in zanimivosti otoka. Foto knjiga vsebuje številne čudovite dvojne strani, kjer je estetski dojem resnično močan – enotno barvno ozadje, ki daje karakter skozi celotno knjigo, premišljeno oblikvovani naslovi in besedila in čudovite spremne fotografije. Ob listanju knjige nam je bilo kar malo žal, da ta čudovit stil ni bil uporabljen skozi celotno foto knjigo. Vseeno je knjiga naredila dober dojem in si zaslužila nagrado žirije. Čestitamo. 🙂

 

Nagrada za izjemnost, ki pomeni kupon za 40 EUR za CEWE FOTOKNJIGO:

BLAŽ MUHIČ – Flowers of Kyrgystan

Naslovnica foto knjige
Pred nami je še zadnja nagrajena CEWE fotoknjiga meseca novembra. Tudi tokrat smo popotniki, vendar odkrivamo povsem druge lepote Kirgistana – odkrivamo namreč lepote botanične flore. Avtor je na več kot 60 straneh predstavil številne rastlinske vrste, ki jih v tej državi lahko najdete. Foto knjiga bi tako lahko bila učbenik ali pa vsaj informativna brošura flore te države. Vse to kaže na izjemno vsestranskost fotoknjige in za kaj vse se lahko uporabi. Nedvomno je bilo v knjigo vloženega veliko dela in znanja, zato menimo, da je nagrada zaslužena.

Vsem nagrajencem čestitamo za odlično opravljeno delo in se ob enem veselimo srečanja z g. Koritnikom in g. Ferkom.

 

Partner natečaja:

Logo podjetja

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply