Kako praznično okrasiti dom s fotografijami?

Ko začne zunaj pritiskati mraz, je popoln čas za zavijanje daril, okraševanje in različne DIY ideje v zavetju toplega doma. Ustvarite lahko prečudovite dekoracije, ki bodo tudi osebne. Med prazniki preživimo veliko časa z družino pod eno streho in za eno mizo. Tokrat predstavljamo nekaj nasvetov za okraševanje doma s fotografijami, da bo praznično vzdušje še lepše.

Kolaž najlepših spominov na jedilni mizi

Da bo božična večerja še bolj pestra, lahko vašo mizo preobrazite na poseben način. Za ustvarjanje kolaža fotografij potrebujete lepilo, škarje in vaše najljubše fotografije s trenutki, ki so zaznamovali leto.

Foto kolaž

Postopek je preprost, saj fotografije le lepite skupaj tako, da ustvarite čim daljši trak fotografij na mizi. Galerija fotografij na mizi bo nedvomno spodbudila številne pogovore in spomine na skupne dogodivščine.

Foto kolaž na mizi

Foto okraski na božičnem drevescu

Zakaj se ne bi tokrat med vsemi visečimi okraski na drevescu skrivali tudi malce drugačni, takšni s sentimentalno vrednostjo? Izdelate jih hitro in enostavno. Izberite okrasni lepilni trak, ki ustreza božičnemu vzdušju. Priporočamo kombinacijo bele in rdeče barve. Nato na fotografijo s pomočjo traku preprosto prilepite vrvico in foto okrasek je končan.

Foto okraski

Venec z najlepšimi fotografijami

Presenetite svoje goste z DIY idejo, ki je ne samo odlična božična dekoracija, temveč tudi kreativna predstavitev skupnih trenutkov. Izdelava je preprosta, vaši gostje pa bodo nedvomno navdušeni. Na koncu lahko vsak domov odnese svojo najljubšo fotografijo.

Foto venec

Potrebujete:
  • kovinski obroč
  • majhne vejice in liste, kot so borove ali oljčne vejice in bršljan
  • škarje
  • tanka žica
  • po želji božične LED lučke
  • raznorazne majhne fotografije (retro fotografije ali mini fotografije)
  • sponke

Foto venec začetni korak

Sestavite majhen izbor najlepših vejic in jih začnite razporejati okoli kovinskega obroča. Žico okoli vejic navijte približno trikrat, dokler niso veje trdno pritrjene na kovinski obroč. Žice ne odrežite, temveč z njo preprosto nadaljujte ovijanje naslednjega sklopa vejic.

Foto venec

Po želji lahko dodate še božične lučke. Z vrvjo ali žico obesite venec nad mizo. Lahko ga obesite tudi na stropno luč. S sponkami nato pripnite majhne fotografije na liste in vejice in tako bodo fotografije visele nad jedilno mizo. Naj se obujanje skupnih spominov z gosti prične.

Želimo vam lepe božične in novoletne praznike!

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply