Letna fotoknjiga

Leto z družino je polno velikih in majhnih radosti

kinder spaß

Vsak dan z otroki  nam ponuja obilo možnosti. Prvi otroški koraki, vesel izlet ali prvi šolski dan – vse to so trenutki, ki nas v življenju osrečujejo. Ohranite spomine na ta doživetja in oblikujte letno foto knjigo. Trenutki, ki jih ujamemo v foto objektiv, nam ponujajo neprecenljive spomine.

 

Majhna dejanja so lahko velika

470600349            laufen lernen zuhause

Bodite pripravljeni, ko vaši malčki začnejo odkrivati nove stvari. Ujemite v objektiv te pomembne trenutke. Ravno v otroštvu se zgodi veliko stvari, ki vedno ogrejejo srca staršev. Prvi koraki, prva gledališka vloga v šolski predstavi ali prvo umetniško delo – naj spomini na te trenutke ostanejo neizbrisani.

Nasveti za fotografiranje

Otroci odrastejo, kot bi mignil. Nogavičke kmalu zamenjajo večje nogavice, tudi otroški pajacki so hitro majhni. Izkoristite ta čas za fotografiranje. Kdor skrbno načrtuje, lahko tudi na enostaven način doseže ustvarjalne rezultate. Če uporabite vedno isto mesto fotografiranja in iste rekvizite, bo to lepo poudarilo odraščanje otroka. Spreminjanje letnih časov kot ozadje poudari otrokovo odraščanje.

Schoolchild holding small blackboardHappy child with bread in fieldHappy child holding blank blackboard

Vaši konjički

Otroci imajo veliko različnih konjičkov: radi jahajo na konju, oblikujejo in rišejo, igrajo nogomet ali glasbeni inštrument. Najlepši posnetki nastanejo takrat, ko se otrok posveča svojim priljubljenim konjičkom. Ujemite njihovo ustvarjalnost in dosežke, dokumentirajte mojstrovine vaših otrok in poskrbite, da bodo le-te shranjene. Ne spreglejte sij otroških oči, ko boste pozneje gledali fotografije.

Horse and lovely girl - best friends                       boys kicking ball

Predstave in prireditve

Izvrstne motive za fotografije najdete na šolskih prireditvah in šolskih predstavah. Zanimiv posnetek ne nastane le med glavnim dogajanjem, ampak ima tudi dogajanje okoli prireditve pomembno vlogo – občinstvo, ki ploska, sijoči otroški obrazi kot tudi rekviziti in dekoracije. Vse to je lepo ujeti v fotoobjektiv.

Družinski izleti

Young Family Sitting On A Sled In The Snow

Na družinskih izletih je veliko priložnosti za nepozabna doživetja in nova odkritja. Da bodo vaše fotografije karseda raznolike, poskusite fotografirati iz različnih zornih kotov. Še bolje: pustite otroke naj se predajo otroškim radostim in ujemite njihovo razposajenost. Začudeni boste, koliko lepih posnetkov boste posneli.

 

Rojstni dnevi in prazniki

skd253058sdc

Pri takih dogodkih lahko dokumentiramo cel dan. Na začetku, ko je vse krasno okrašeno, fotografirajte pogrinjke in vzdušje ob prihodu gostov, trenutke očaranja, še posebej pri vaših najmlajših, ki nastanejo pri prejemanju daril in odpiranju le-teh, pri zabavi ali pri pihanju svečk na torti. Opazujte dogajanje okoli vas. Poiščite prizore, ki najbolje odzrcalijo vzdušje na praznovanju.

 

Reki in citati

Se še spomnite prvih besed vašega malčka? Večina staršev nosi ta pomemben dogodek globoko v srcu celo življenje. V času učenja govora zabeležite seznam prvih besed. Ko boste na koncu leta oblikovali vašo posebno letno knjigo, lahko vnesete zabavne reke, citate ali prve in najpogostejše besede vaših malčkov. Preplet fotografij in besedila naredi vašo CEWE FOTOKNJIGO popolno.

 

Mother and baby draw color pencil

 

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply