Naročanje fotografij – pogosta vprašanja in odgovori

Začetek poletja prinaša super popust na fotografije! Izkoristi ga in nepozabne spomine shrani za vedno ugodneje. Da bo naročanje fotografij enostavno in hitro, smo zate pripravili odgovore na najbolj pogosto zastavljena vprašanja.

1. Kje lahko naročim fotografije?

Fotografije lahko naročiš preko spletne strani www.cewe.si, preko našega fotoprograma CEWE Fotosvet ali preko naše mobilne aplikacije.

V kolikor se naročanja lotiš preko mobilne aplikacije CEWE Fotosvet, tam lahko naročiš standard fotografije (trenutna akcija velja za Standard in Premium fotke vseh velikosti) – prenesi za Androidprenesi za iPhone.

2. Kam vpišem kodo kupona za popust na fotografije?

Kodo kupona za popust vpišeš v namensko okence, tik pred plačilom, ko si že v košarici. Preberi podrobne napotke tukaj.

3. Za katere formate velja trenutna akcija?

Za vse.

4. Kakšno razmerje stranic naj izberem pri naročilu fotk?

  • original/izvirnik ali klasično

Če izbereš originalen format oz. izvirnik, potem bodo tvoje fotografije v dimenziji, kot jih je posnel tvoj telefon/fotoaparat. Če so fotografije bile posnete z več različnimi napravami, je razmerje stranic lahko za vsako napravo nastavljeno drugače, zato so lahko fotografije, ki jih prejmete, v različnih dimenzijah.

  • klasično razmerje

V primeru, da izbereš klasično razmerje stranic, bomo vse tvoje fotografije obrezali tako, da bodo vse fotografije enako velike – kljub temu, da so v original formatu sicer lahko različne. Pri tem bodi pazljiv/a, kje bodo fotografije obrezane – odrezan del je označen z rdečo barvo (glej spodaj) – če na fotografijo klikneš dvakrat, lahko v urejevalniku sam določiš izrez posamezne fotografije.

5. Fotografije, ki sem jih prejel/a so različnih dimenzij. Zakaj?

Najverjetneje zato, ker si izbral/a naj RAZMERJE STRANIC ostane ORIGINAL – to pomeni, da so fotografije izdelane točno takšne kot so bile predane ob naročilu. Če so bile posnete z več različnimi napravami, je veliko možnosti, da si prejel/a fotografije različnih velikosti. Če si izbral/a format 10ka in razmerje stranic original, potem so vse fotografije po višini 10 cm, po dolžini pa so različne. Če tega ne želiš, potem izberi razmerje stranic klasično in prejete fotografije bodo zagotovo vse enako velike, saj bodo obrezane.

 

6. Ali lahko naročim premium fotografije mat ali sijaj

V kolikor boš svoje fotke naročal/a preko fotoprograma, ki ga prevzameš tukaj – potem lahko znotraj programa izbereš, katere premium fotografije želiš – mat ali sijaj. Ne pozabi vpisati kode za popust – velja do 30.06.

7. Kaj pomeni format 9ka, 10ka, 11ka, 13ka?

Format fotografije je odvisen od razmerja stranic (razmerje višina-dolžina) posnetka. Medtem ko imajo analogni fotoaparati razmerje stranic 2:3 (kar ustreza 10×15 cm), imajo digitalni fotoaparati običajno razmerje stranic 3:4. Format 10ka pomeni, da bo krajša stranice fotke dolga 10 cm, daljša pa je variabilna in je odvisna od vaših nastavitev fotoaparata.

Naš laboratorij se je odločil za variabilno dolžino slike, da se izognemo slabšanju kakovosti.

Če želiš izdelati fotke v velikosti 10x15cm, morajo biti posnetki v fotoaparatu shranjeni v formatu 2:3 ali pa pri naročanju preko našega foto programa izbereš opcijo:
obreži na klasično razmerje stranic (2:3) (o tem smo pisali nekaj vrstic višje: Kakšno razmerje stranic naj izberem)

8. CEWE škatlica za fotografije

Prenesi fotoprogram CEWE Fotosvet in odkrij še ostale naše foto izdelke. Med številnimi drugimi je na voljo tudi škatlica za shranjevanje fotografij, za različno število posnetkov (30, 50 in 100). Škatlica ni všteta v trenutno ugodnost za fotografije, prav tako tudi strošek dostave ni vključen.

Upamo, da smo vam pomagali in da bo naročanje v objemu svojega doma še bolj enostavno. Z veseljem bomo za vas odgovorili še na kakšno zastavljeno vprašanje.

Z nami delite vse vaše ujete trenutke na fotografijah na našem Facebook in Instagram profilu.

 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply