Fotografije z okvirji iz sladolednih palčk

Kreativno, sladko in zabavno: najprej pojejte veliko sladolednih lučk, nato pa iz sladolednih palčk ustvarite kreativne in posebne okvirje za fotografije.

Šalo na stran! Ni vam potrebno pojesti veliko sladoleda (čeprav vaši najmlajši ne bi imeli nič proti:)) – lesene palčke za okvir so na voljo v številnih trgovinah za ustvarjanje. Potrebujete še nekaj lepilnega traku z vzorčki, živimi barvami in z bleščicami in pisani okvirji bodo postali čudovita popestritev otroške sobice. K ustvarjanju povabite svoje najmlajše, zabava zagotovljena! Z lepljenjem pisanih trakov in sestavljanjem okvirjev bodo urili motorične sposobnosti, na koncu pa bodo lahko pokazali izdelek, ki so ga izdelali sami.

Za pisane okvirje potrebuješ:

  • lesene (sladoledne) palčke (štiri na fotografijo)
  • CEWE fotografije
  • barvni lepilni trak
  • škarje
  • lepilo
  • ravnilo

1. korak

Najprej skupaj izberite fotografije, katere boste kasneje vstavili v posebne okvirje. Izberite nasmejane trenutke,  spomine z izletov in potovanj ali simpatične družinske fotografije, fotografije hišnih ljubljenčkov in prijateljev. Izkoristi našo posebno ugodnost v juniju in naroči standard fotografije s popustom, v formatu 10ka, ki jih kasneje za okvirje lahko obrežeš.

2. korak

Zdaj je čas za ustvarjanje! “Vse je dovoljeno” je prvo pravilo, ki malčkovi domišljiji pusti prosto pot. V našem primeru smo izbrali barvite trakove različnih dizajnov – bolj kreativni pa lahko uporabite tudi čopič in barve – palčke okrasite na drugačen način.

Ko je dekoracija palčk gotova, na vrhnji in spodnji del fotografije namestite po eno palčko. Na desno in levo stran palčke dodajte nekaj lepila in združite zgornji dve s spodnjima, pod kotom 90 stopinj (poravnaj jih z robom fotografije). Počakaj, da se lepilo posuši. V zadnjem koraku fotografijo pričvrstiš še z lepilnim trakom na hrbtni strani.

Ste gotovi? Sedaj s svojimi malčki hitro skočite v otroško sobico, izberite prostor za okvirje in ustvarite poseben foto kotiček, ki bo vam in vašim najmlajšim vsak dan risal nasmeh. Po končanem delu pa posebna nagrada – sladoled! 😊

CEWE svetuje 

Ker so okvirji verjetno precej barviti, priporočamo, da naročite črno-bele fotografije. Če ste oblikovali več okvirjev in ste jih vse nanizali na steno, bodite pozorni tudi na celotno sliko in jih smiselno razporedite – na ta način boste ustvarili posebno vzdušje in poseben kolaž z vsemi osebami in trenutki, ki otrokom nekaj pomenijo.

Želimo ti veliko zabave pri ustvarjanju! Vabimo te, da z nami deliš svoje foto izdelke na našem Instagram in Facebook profilu, tako da nas označiš: @ceweslovenija.

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply