Marčevski nagrajenci

Mesec marec je bil poslednji mesec v katerem je bilo mogoče prijaviti CEWE fotoknjigo v prvi natečaj za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO leta v Sloveniji. Prvi natečaj, vsekakor pa ne zadnji. V mesecu aprilu je še mogoče glasovati za svojo priljubljeno foto knjigo meseca marca. Knjiga, ki bo prejela največ glasov izmed vseh mesecev natečaja prejme vstopnico v veliki finale – gala večer, ki ga za vas pripravljamo v mesecu maju letos in seveda možnost potegovanja za glavno nagrado. Seveda vas bomo o dogodku podrobneje obveščali.

V mesecu marcu je bilo v natečaj prijavljenih 17 CEWE FOTOKNJIG, delo žirije pa je bilo vse prej kot lahko. Nagrajenci so znani:

Zmagovalec meseca marca, ki za nagrado prejme zrcalno refleksni fotoaparat Nikon D3300 z objektivom je:

BARBARA MIRJANA SEVER – JERCA prvo leto

“Jerca prvo leto” je mala in simpatična CEWE FOTOKNJIGA, ki je dober primer tega, kako je lahko tudi malo zelo veliko. Avtorica ne pretirava s številnimi fotografijami, te ki so v knjigi so zelo lepo izbrane in na svojevrsten način pripovedujejo zgodbo male deklice. Postavitev fotografij je zelo pestra, kot tudi ozadja in kliparti, pa vendar zelo premišljena, zato foto knjiga deluje enotno in ne izgubimo rdeče niti. Prav tako so v knjigo zelo lepo umeščena besedila, ki so kratka in jedrnata in lepo dopolnilo zgodbi fotoknjige.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

ROMAN RUS – Turčija odsev mesečine

Tudi ta knjiga je navdušila žirijo predvsem zaradi razgibanega in uravnoteženega stila oblikovanja, ki ga foto knjiga “Turčija odsev mesečine” premore v izobilju. Stil je enoten a dovolj razgiban, na nekaterih straneh celo nekoliko zadržan in si želimo več. Avtor dobro vzdušje ustvarja predvsem s kombiniranjem dobro izbranih fotografij in postavitvami strani. Zelo dobro pa so v knjigo uvrščena tudi besedila. Pisava je enotna, naslovi pa vedno lepo barvno usklajeni s fotografijami. Pohvaliti je potrebno tudi naslovnico, ki je izredno lepo oblikovana in ker nismo slovnčni nacisti, smo spregledali pravopisno napako. 😉

 

Iskrene čestitke nagrajencema, vsem ostalim pa veliko navdiha in sreče v našem naslednjem natečaju.

Partner natečaja:

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply