Oblikovanje strani v CEWE FOTOKNJGI

oblikovanje cewe fotoknjige

Ko odpremo fotoknjigo, smo zelo pozorni na posamezne fotografije. Pomembno pa se je tudi zavedati, da je za videz fotoknjige zelo pomembna postavitev fotografij na obeh straneh, zato smo na to pozorni že oblikovanju.

Videz dvojne strani

Pri oblikovanju fotoknjige je pomemben videz celotne dvojne strani. Ko odpremo fotoknjigo, vedno vidimo dvojno stran, zato naj bo oblikovanje dvojne strani enotno. Zasnova je lahko simetrična ali asimetrična. Simetrična zasnova nastane, če je postavitev ene strani prezrcaljena na drugo stran ali sta obe strani enako oblikovani. Svetujemo, da simetričnih postavitev ne uporabljate pogosto, ker lahko delujejo dolgočasno in nedomiselno. Zasnova je lahko zelo preprosta in deluje dobro, če za postavitev strani izberete dobro predlogo.

Simetrija

Ko zrcalite postavitev strani, lahko prezrcalite vsebino tako, da ena stran prikazuje en del zgodbe, druga stran pa drugi del zgodbe ali drugo temo. Na primer: dan in noč, bela in črna barva, moški in ženske, poletje in zima. To je še posebej pomembno pri izbiri fotografij, ki naj bodo različnih velikosti. Pozornost pritegnejo še posebej velike fotografije.

simetrija v cewe fotoknjigi

Asimetrija

Različne oblike fotografij na levi in desni strani ustvarijo posebno napetost. Asimetrija popestri videz in fotografije vedno znova opazimo. Velikost fotografij naj bo različna, nekatere naj bodo brez roba, druge, če je mogoče, z vidnim robom.

zasnova strani

Fotografija na sredini

Lepo je, če fotografijo postavimo na sredino strani. Pazite, da pomembni deli fotografije ali besedila ne bodo točno v vezanem delu knjige, še posebej, če se odločite za digitalni tisk fotoknjige (v tem primeru lahko motiv na sredi strani ostane skrit). Taka postavitve strani je primerna za ležeče ali kvadratne fotoknjige na fotopapirju. Prazen prostor ob fotografiji lahko dopolnite z besedilom.

postavitev fotografije

Bi radi prebrali več o oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE? Potem kliknite sem in si prenesite brezplačen vodič Korak za korakom do lastne CEWE FOTOKNJIGE.

Pri oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE vam želimo veliko ustvarjalnih domislic.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply