Letna fotoknjiga

Predstavite svojo zgodbo v fotoknjigi preteklega leta

Ustvarjanje letne CEWE fotoknjige je zabaven ustvarjalni proces, pri katerem se vrnete v preteklost in podoživite vse lepe trenutke preteklega leta. Ne glede na to, ali ste lani potovali en teden ali več mesecev, spomini se najbolje ohranijo v fotoknjigi. Predstavite svojo zgodbo najbolj zanimivih počitnic in potovanj preteklega leta.

1. Organizacija vsebine

Kako bo organizirana vsebina fotoknjige je povsem vaša odločitev. Naš brezplačen foto program za oblikovanje vam nudi številne kreativne rešitve, s kančkom vaše kreativnosti pa lahko ustvarite še bolj poseben letni spomin. Najpogostejša in najpreglednejša je kronološka razporeditev fotografij, a vse je odvisno od tega, kakšne dogodke želite predstaviti. Fotoknjigo lahko organizirate po mesecih, letnih časih, poljubnih obdobjih ali specifičnih datumih. Organizirate jo lahko tudi po temah kot so počitnice, božič, kratek družinski izlet, rojstni dan; ali pa po trenutkih npr. adrenalinski ali smešni trenutki. Če ste veliko potovali, lahko vsebino organizirate tudi po obiskanih državah. Primer organiziranja vsebine po letnih časih:

Nasvet: V primeru da oblikujete kazalo, lahko vsak mesec v fotoknjigi dobi drugačno barvo. To prispeva k sistematičnosti in preglednosti fotoknjige. Tako se bo vsako novo poglavje (vsak nov mesec) v fotoknjigi začelo z drugo barvo, a enakim konsistentnim dizajnom. Tukaj je uporabljen klipart iz kategorije »Barve«. Ko barvne kliparte vstavite, jih razširite v dolge pravokotnike, kot bi preko strani raztegovali fotografijo. Nato v vsak barvni blok vpišite ime meseca. Primer organiziranja vsebine po mesecih:

Pravokotnike lahko potem skopirate iz kazala in prilepite na stran, ko pridete do novega meseca v fotoknjigi.

2. Izbira fotografij

Verjetno so vse vaše fotografije v mapah na trdem disku, računalniku ali fotoaparatu. Zberite vse fotografije na enem mestu in razmislite o tem, katere želite obdržati. Bodite kritični. V fotoknjigo ni smiselno postaviti deset fotografij iste stavbe. Fotografije slabše kakovosti obdržite, če prinašajo lep spomin. Za letno fotoknjigo je koristno organizirati mape fotografij glede na mesec. To naredite tako, da najprej ustvarite dvanajst mesečnih map. Na primer, prvi mapi dajte ime »01-januar« itn. S tem, ko poimenujete mape s številkami, zagotovite, da so meseci v pravilnem vrstnem redu. Včasih je smiselno fotografije razporediti tudi po državah.

Nasvet: Pri izbiri fotografij je koristna uporaba zvezdic za oceno. To funkcijo najdete v CEWE PREDSTAVITVI, ki se namesti sprotno s programsko opremo CEWE za naročanje. Fotografije, ki so primerne za vašo fotoknjigo, lahko ocenite s štirimi ali petimi zvezdicami.

Kasneje boste lahko v CEWE PREDSTAVITVI z ukazom »Razvrsti po oceni« hitro našli najboljše fotografije, saj se bodo nahajale na vrhu.

3. Oblikovanje

Ko ste izbrali fotografije in se odločili, kako boste organizirali vsebino in poglavja v fotoknjigi, se oblikovanje lahko prične. Ne pozabite k fotografijam dodati tudi besedila. Čez čas pozabimo, kako se je imenovala tista majhna in prisrčna kavarna na koncu ulice, ki ste jo odkrili po naključju. Zato opišite, kje je bila fotografija posneta in kaj ste doživeli na kraju posnetka. Izbirate lahko med različnimi postavitvami strani, ozadji, okvirji in kliparti. S klikom na rdeč gumb »Več…« si lahko vedno prenesete še dodatne elemente pri posameznih kategorijah.

Nasvet: Izkoristite drugačne in posebne elemente. Pri oblikovanju fotoknjige lahko vključite tudi druge elemente, ki so zaznamovali vaše leto. Skenirate lahko vstopnice, letalske karte in  račune, ki so vam ostali še posebej pri srcu ter jih nato vključite v fotoknjigo.

4. Dodajte zemljevid vašega potovanja

Vstavljanje zemljevida v fotoknjig je hitro in enostavno. V fotoprogramu poiščite zgornji meni z ikonami in kliknite na zeleno-modro ikono zemljevida pod razdelkom »Spletno«. Kliknite na »Nov zemljevid«.

Želimo vam veliko zabave pri ustvarjanju! Naj bo leto 2019 zapisano za vedno – v CEWE FOTOKNJIGI.

Delite z nami vse svoje čudovite izdelke na naših Facebook in Instagram profilih s pomočjo hashtagov #ceweslovenija.

Srečno!

 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply