Kako v fotoknjigi predstaviti poseben čar počitniške destinacije?

Fotografija kavarne z otoka Santorini

Ustvarjanje lastne fotoknjige je poseben kreativni proces. V fotoprogramu Moj CEWE FOTOSVET lahko fotoknjigo ustvarite z že privzetimi postavitvami in slogi. A čeprav verjamemo, da bo takšna fotoknjiga vsekakor lepa, zakaj ne bi tokrat naredili koraka dlje? Najbolj posebne so tiste fotoknjige, ki so oblikovane tako, da odražajo atmosfero samega potovanja.

Tokrat ponujamo nekaj enostavnih, a vsekakor zanimivih nasvetov, kako v fotoknjigi predstaviti čar same destinacije. Kaj je lepšega kot belo-modre kombinacije otoka Santorini? Spodnji primeri iz fotoknjige zajemajo atmosfero tega prelepega okolja.

Dvostran iz fotoknjige z napisom Tira

Linije – občutek povezanosti in skladnosti

Linije dajo tej CEWE FOTOKNJIGI finese in slog. Zelo dobro povežejo samo tematiko fotoknjige in tako podprejo izbrane fotografije. Najdete jih lahko v fotoprogramu na levi strani pod razdelkom “Kliparti” in nato “Linije”. Barva je seveda pomembna. Izbrana bela v tem primeru lepo dopolni modro barvo morja in streh na Santoriniju. Če ste z linijami konsistentni, lahko te zelo lepo vodijo gledalca po straneh in doprinesejo k povezanosti celotne fotoknjige.

Slika iz fotoprograma ki prikazuje, kje se nahajajo linije v fotoprogramu

Linije v fotoknjigi Santorini

Majhne podrobnosti

Pri tem primeru vidimo, kako zanimivo je, ko so fotografije v fotoknjigi v različnih formatih. Gledalca to pritegne, prav tako pa so zanimiva popestritev tudi maske in okvirji. V tej fotoknjigi je pogosto uporabljena maska, ki ustvari učinek transparentnega roba fotografije – kot da fotografija prehaja iz lastnega okvirja. To masko najdete na levi strani v fotoprogramu pod razdelkom “Maske in okvirji”. Nato jo preprosto povlecite na vašo fotografijo in učinek je zelo zanimiv. Če maske ne najdete, si jo lahko brezplačno prenesete s klikom na rdeči gumb “Več…”. Odprejo se vam različne kategorije, vi pa kliknete na “Več kategorij” in nato poiščete “Gradient”. Omenjena maska se nahaja na 7. strani. Nato jo namestite in začnete uporabljati.

Prikazovanje fotoprograma in pozicije, kjer se nahaja kategorija Gradient

Dvostran iz fotoknjige Santorini, transparentni okvir

Barvni rob za popestritev

Če se želite poigrati z barvnimi kombinacijami v vaši fotoknjigi, lahko fotografijam dodate barvni rob. Spodaj vidimo, da fotografije z belim barvnim robom lepo izstopajo na nežno modrem ozadju. Prav tako pa se beli barvni rob sklada z belimi linijami in tako s celotnim dizajnom te fotoknjige. Za barvni rob kliknite na izbrano fotografijo v fotoknjigi z desnim klikom miške in nato izberite opcijo “Barvni robovi”. Nato obkljukajte kvadratek “Barvni rob”, izberite barvo ter širino roba in to je vse. Vaša fotografija bo tako še bolj izstopala.

Dvostran iz fotoknjige Santorini, maska in beli barvni robPredvsem pa ne pozabimo na najpomembnejši nasvet: Zabavajte se z oblikovanjem!

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply