Kako izbrati poročnega fotografa

Bliža se čas porok in s tem tudi planiranje najlepšega dne. Izbira poročnih fotografov je v današnjem času precejšnja. Za vaju sem pripravila nekaj napotkov za lažjo izbiro pravega.

Pestra izbira

Ko bosta odšla v lov za poročnimi fotografi, bosta ugotovila, da je izbira zelo pestra. Izberita 3 ali več najljubših fotografov, ki jih poznata ali spremljata že od prej, ali pa sta jih morda že videla na kakšni od prijateljičinih porok in vama je bil način dela in fotografije všeč. Pošljita povpraševanje, ki naj vključuje: datum in lokacijo vajinega poročnega dne in vajine želje. Razmislita kaj vama je pri fotografiranju poroke najbolj pomembno in koliko časa bi želela, da fotograf preživi z vama. Prejela bosta različne ponudbe in pakete, izberita pa tisto, ki se najbolj približa vajinim željam.

Stil fotografiranja

Zelo pomembno je, da si pred končno izbiro svojega poročnega fotografa ogledata dosedanje delo in fotografije s fotografiranj preteklih porok. Vsak fotograf ima svoj stil fotografiranja in stil obdelave fotografij. Preglejta si tudi fotografovo spletno stran in blog, kjer bosta lahko našla tudi utrinke s celotne poroke in tako dobila celosten vtis, kako in na kakšen način vajin izbran fotograf fotografira.

Kavica s fotografom

Navadno že fotograf sam povabi mladoporočenca na prvo srečanje, v nasprotnem primeru pa to lahko storita vidva. Prvo srečanje naj bo pred vajinim poročnim dnem. Zelo pomembno je, kako se na prvem srečanju ujamete in kakšni so vajini občutki. Poročni fotograf je namreč oseba, ob kateri naj bi se mladopročenca počutila lepo in sproščeno, saj z vama preživi dobršen del vajinega nepozabnega poročnega dne.

Predporočno fotografiranje

Predporočno fotografiranje je način, da svojega fotografa še bolje spoznata. Skupaj s fotografom določite termin pred vajinim poročnim dnem in zapeljite se na prvi izlet in prvo fotografiranje. Če tega ne predlaga fotograf, lahko predlagata vidva. Tako bosta dobila še boljši vpogled v fotografovo delo in dobila občutek, kaj vaju čaka na vajin poročni dan.

Ne pozabita! Poročni dan je za vaju. Pomembno je, da se zabavata in da vama ta dan ostane v najlepšem spominu. Za lepe fotografije pa bo poskrbel fotograf.

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply