Januarski nagrajenci – 3. natečaj za Naj CEWE FOTOKNJIGO

V mesecu januarju je v natečaj prispelo veliko zanimivih foto knjig. Žirija je spet imela težko delo, nagrajene pa so bile sledeče CEWE fotoknjige.

 

Zmagovalec meseca januarja, ki za nagrado prejme fotoaparat Olympus PEN z objektivom in sodeluje v finalu je:

MITJA BOSTNER – Renovatio

Naslovnica fotoknjige
Foto knjiga avtorja Mitje Bostnerja ni tipična fotoknjiga, ki jo lahko srečamo v naših natečajih. Ne pripoveduje zgodbe s potovanja niti ne govori o pomembni družinski obletnici. Avtor je s to knjigo predstavil svoje fotografsko delo in je pregled njegovega ustvarjanja ob pomembnem življenskem jubileju. Avtor na vsaki dvojni strani predstavi od eno do največ štiri fotografije, pa vendar ne moremo reči, da je dizajn foto knjige enostaven. Povsod se srečamo z naslovom, podnaslovom, besedilom, manjšo fotografijo, ki smiselno dopolnjuje večjo, ter drugimi elementi, ki naredijo dizajn knjige zanimiv, razgiban in enoten skozi celotno foto knjigo. Končni izdelek je zelo všečen in žirija je navdušena.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

DOMEN PIRNAT – Berliverpool

Naslovnica fotoknjige
Berliverpool je foto knjiga, ki nas popelje v dve evropski mesti – Berlin in Liverpool. Je svojevrsten unikat v našem natečaju, saj je polovica knjige “postavljena na glavo”. Vse skupaj pa je zelo smiselno, ko knjigo dejansko držite v rokah. Oba dela knjige se lahko pohvalita z odličnimi fotografijami, lepim, skoraj da minimalističnim dizajnom in pisavami, ki so lepo usklajene skozi celotno foto knjigo. Vse pohvale z naše strani in seveda nagrada žirije.

 

Nagrada za izjemnost, ki pomeni kupon za 40 EUR za CEWE FOTOKNJIGO:

IRENA ŠTEFANIČ – Bočki župnik Alojzi Cilenšek

Naslovnica foto knjige
CEWE fotoknjiga o bočkem župniku Alojziju Cilenšku je še zadnja nagrajena knjiga meseca januarja. Avtorica nam v knjigi predstavi bogato zbirko razglednic, ki jih je župnik največ pošiljal domov s svojih planinskih tur. Celotna knjiga je veliko delo ljubezni, saj verjamem, da je skeniranje in transkript razglednic terjal veliko časa in potrpljenja, preden je knjiga dobila svojo zadnjo podobo. Poleg tega so v knjigi zbrana tudi številna druga besedila, ki predstavijo njegove planinske in življenske podvige.

 

Vsem nagrajencem čestitamo za odlično opravljeno delo in se ob enem veselimo srečanja z g. Bostnerjem in g. Pirnatom.

Partner natečaja:

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply