Igra z barvnimi kontrasti v fotoknjigi

Igra z barvnimi kontrasti - polovica ulice črno-bela, polovica je barvna

Če ste se ravnokar navdušeni vrnili s potovanja, lahko svojo zgodbo predstavite v CEWE FOTOKNJIGI. Da pa boste navdušili tudi druge, mora biti fotoknjiga čisto nekaj posebnega. Zakaj ne bi tokrat za ta učinek poskrbeli s prav posebnim ali morda celo »odštekanim« dizajnom? Poigravanje z barvami in kontrasti vedno poskrbi za tisti »wow« učinek – zagotovljeno.

Učinek ozadja

Izberite eno izmed fotografij kot ozadje na obeh straneh v fotoknjigi. Nato jo s fotoprogramom Moj CEWE FOTOSVET preuredite v črno-belo fotografijo. To naredite z dvojnim klikom na fotografijo in nato z ukazom »Sivina«, ki se nahaja pod »Barvni učinki«. Ko imate črno-belo fotografijo ozadja, preprosto vstavite enako fotografijo še enkrat, toda ta naj bo barvna. Umestite jo po občutku preko črno-belega ozadja in ji prilagodite velikost. Ta učinek je odličen za postavljanje posameznih delov fotografije v ospredje, medtem ko preostali del dopolnjuje dizajn in deluje kot popolnoma drugačna fotografija.

Črno belo ozadje neba, z žarečim barvnim delom za ospredje

Na barvni fotografiji, ki prekriva črno-belo ozadje, pa lahko uporabite tudi različne maske, ki jih ponuja fotoprogram za oblikovanje. Maski z naslednjih dveh primerov najdete pod kategorijo »Oblike«.

Barvni svetilnik v barvnem trikotniku na črno-belem ozadju

Barvni del slike na črno-belem ozadju v fotoprogramu

Obraten učinek

Za obraten učinek pa lahko na fotografiji izstopa ravno črno-beli del, preostali barvi del pa deluje kot ozadje. Tudi na takšen način lahko stran v vaši fotoknjigi izstopa in je nekaj čisto posebnega. Z dvojnim klikom na fotografijo se vam bo odprl urejevalnik. Nato preprosto označite tisti majhni del fotografije, za katerega želite, da je črno-bel in ko je del označen, ponovno izberete ukaz »Sivina«. Tako se bo črno-belo obarval le ta specifični del.

Črno-bel svetilnik na barvni fotografiji

Ena fotografija, več učinkov

Z eno samo fotografijo v fotoknjigi se da narediti marsikaj. Tako lahko na primer črno-belo obarvate le polovico fotografije. Spodaj je primer, kako lahko fotografija izpade čisto drugače glede na to, katera stran je barvna. Gre za isto fotografijo, ki ste jo videli že čisto na vrhu. Obarvana je druga polovica. Ne pozabite: vaša fotoknjiga je lahko ne le spomin na potovanje, pač pa tudi ustvarjalni portfelj.

Obarvana je le polovica fotografije, cesta z avtomobili

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply