Hitri nasveti za oblikovanje: Poseben okvir

Tokrat predstavljamo lep in enostaven trik pri oblikovanju vaše fotoknjige, ki bo nedvomno poudaril vašo najljubšo fotografijo in jo dodatno izpostavil na strani fotoknjige. Če si želite takšnega učinka, lahko hitro in enostavno oblikujete poseben okvir.

V fotoprogramu na strani fotoknjige odprite nov foto okvir in ga poravnajte na kvadrat.

Povlecite naključno izbrano fotografijo v foto okvir (fotografija ne bo vidna, zato je popolnoma vseeno, katero izberete).

Kliknite na fotografijo z desnim klikom in izberite kategorijo “Prozornost”. Ko se vam odpre okno za prozornost, jo nastavite na 100.

V istem oknu kliknite na zavihek “Barvni rob”. Obkljukajte kvadratek pri barvnem robu in nastavite barvo na črno, izberite pa tudi širino roba (cca. 2 mm). Nato okno zaprite.

Kliknite na vaš foto okvir z desno tipko in ga kopirajte.  Nato ga na isti strani še prilepite s tipko »Dodaj«, da dobite še en enak okvir. Ta okvir malce zmanjšajte, da ga lahko postavite znotraj večjega okvirja. Kliknite na vsak posamezni okvir, da ga izberete in nato uporabite tipke Alt+H in Alt+V, da poravnate oba okvirja horizontalno in vertikalno.

Kliknite z desno tipko na manjši okvir. Izberite ukaz »Možnosti kota«. Nato obkljukajte kvadratek in nastavite kote okvirja, kot je prikazano na sliki. V tem primeru smo velikost nastavili na 15 mm.

Sledi še zadnji korak – dodajte vašo najljubšo fotografijo v pravkar ustvarjen okvir in po želji dodajte še besedilo.

Dodaten nasvet: Preizkusite isti postopek tudi na črnem ozadju in z belim barvnim robom. Učinek bo izjemno eleganten.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply