Hitri CEWE nasvet – Izdelava fotografij

Trenutno v akciji: fotografije standard kakovosti v formatu 10ka.

To velikost običajno naročajo tisti, ki fotografije potem vstavijo v klasičen foto album. Ta velikost pa je odlična tudi za popestritev sten v vašem domu. Poglejte zgornji primer! Za takšen stenski dekor je potrebno vnaprej določiti postavitev fotografij in kupiti ustrezne okvirje. V tem primeru je velikost vseh fotografij popolnoma enaka, dinamiko na steni pa ustvarjajo okvirji različnih velikosti.

Naročanje fotografij v enaki velikosti

Da bo velikost vseh fotografij enaka, kot je v zgornjem stenskem kolažu, je pri naročanju fotografij v foto programu CEWE FOTOSVET  potrebno izbrati možnost razmerja stranic “Klasično“. To pomeni, da bo razmerje stranic 2:3, kar je 10 x 13,5 cm (format 10ka) in vaše fotografije, ki jih boste prejeli, bodo vse v enaki velikosti. Druga možnost, ki se vam ponudi pa je »Izvirnik«. Ta ohrani dimenzijo posnetka in če posnetke naredite z več različnimi napravami, z različnimi nastavitvami kamere in posledično z različnimi razmerji stranic, lahko v tej možnosti dobite fotografije različnih dimenzij, ki morda ne bodo primerne za takšno dekoracijo sten, kot je v zgornjem primeru.

Pri izbiri razmerja stranic “Klasično” ne pozabite, da bodo zato nekateri deli fotografij, ki niso posnete v razmerju 2:3, odrezani. Program CEWE FOTOSVET vam bo vedno pokazal, kateri del fotografije bo odrezan (prikaz spodaj).

Foto program CEWE FOTOSVET ponuja različne možnosti urejanja fotografij. V našem primeru smo fotografijo spremenili iz barvne v črno-belo tehniko. Dvakrat kliknite na fotografijo in izberite možnost `Barvni učinki` in spremenite po želji.

Obstaja tudi možnost za osvetlitev senc. Izberite `Optimizacija slik` in `Osvetli sence`:

Fotografije torej lahko prilagajate svojemu okusu in opremi vašega doma in naročite v enem naročilu tako barvne kot tudi črno-bele fotografije.

Ali vam je všeč naš nasvet? – Prenesite CEWE brezplačni program in ga preizkusite!
Sledite zapisom na našemu blogu in ne zamudite koristnih nasvetov za oblikovanje, na našem YouTube kanalu pa poiščite različne kreativne video nasvete. Če želite biti na tekočem z vsemi našimi vsebinami in novostmi, nas spremljajte tudi na Facebooku in Instagramu!

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply