Barve poletja

Ujemite v objektiv radoživost in pisanost, ki jo prinaša poletje

Poletje nam prinese močno žareče sonce in poletni dež, cvetočo naravo in obilico življenjske energije. Pojoče ptice in brenčeči čmrlji širijo občutek sproščenosti in ugodja, kar dodatno prinese še obdajajoča zelena barva.

Turkizno modro morje, zlato sonce ali slastne rdeče jagode – žive barve nas v poletnem času vedno znova navdihujejo. Uresničite svoje sanje in s fotografijami poletnih doživetij oblikujte CEWE FOTOKNJIGO. Poletje ponuja raznolike in sugestivne motive, zato pojdite na poletni potep. Če želite pričarati še več barv v svoji CEWE FOTOKNJIGI, vam ponujamo nekaj koristnih nasvetov.

Svežina zelene barve

Izkoristite edinstveno vzdušje v poletnih mesecih in fotografirajte svoj vrt. Le-ta ponuja več kot si morda mislite. Drevesa in travniki zagotavljajo lepo naravno kuliso za fotografije vaših otrok med razposajenim rajanjem ali veselim tekom vaših hišnih ljubljenčkov.

Če želite posneti izvirno fotografijo, kot fotograf ostanite v ozadju. Gozdovi in ​​travniki pridejo najbolje do izraza, če posnamete posnetek v nekoliko dvignjenem položaju in postavite obzorje na zgornjo polovico.

Zelena barva ni samo barva narave, ampak tudi pomirja. Jasen kontrast z rdečo barvo prinaša na fotografijah harmoničen učinek.

Little girl with dog in the park

Prostrana sončnična polja

Rumena barva ustvari pozitivno razpoloženje na fotografiji, zato so lahko tudi neskončna polja s sončnicami prava paša za oči, hkrati pa so odlična priložnost za fotografiranje. Vzemite si nekaj časa za fotografiranje in uporabite širokokoten objektiv. Na spodnjem delu fotografije naj bodo rumeni cvetovi, nad njimi pa modro nebo.

Kaj pa fotografiranje od blizu? V tem primeru izberete v fotoaparatu funkcijo makro in postavite fotografiran predmet na spodnjo polovico. Posnetek od blizu bo deloval zelo impresivno.

farben-des-sommers-gestaltungstipps-940x400.jpg

Modrina neba

Turkizna voda in modro nebo brez oblačka sta pogosta poletna prizora. Če želite poseben fotografski posnetek neba, je najbolje, da imate med fotografiranjem sonce za hrbtom, nekoliko stranski položaj sonca da fotografiji večjo globino.

Fotografije barvnih impresij lahko ujamete tudi takoj po sončnem zahodu, zato izberite modro uro – čas med sončnim zahodom in temno nočjo. Takrat ima sinje nebo enako svetlobo kot umetna razsvetljava mesta. In še: ne pozabite na stojalo.

mesto

Zlata svetloba polmraka

Rumena svetloba na fotografijah pričara prijetno vzdušje. Taka je lahko svetloba v času sončnega zahoda na plaži ali nočnega posnetka mesta. Da se vam bo posrečila dobra fotografija tudi v večernih urah, je treba pred fotografiranjem upoštevati nekaj nasvetov.

Če želite posneti fotografijo v popolni temi, pustite fotoaparat nekaj sekund popolnoma na miru. Najbolje je, da uporabite stojalo za fotoaparat, pri spontanih fotografijah pa lahko položite vaš zrcalno-refleksni ali kompaktni fotoaparat tudi na steber, ograjo ali kaj podobnega. Pri fotografiranju sončnega zahoda je zelo pomemben čas. Bodite pripravljeni 30 minut pred fotografiranjem, pozneje boste lahko samo pritisnili na sprožilec.

ThinkstockPhotos-451578033

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply