5 FOTO NASVETOV za fotografiranje svojih malčkov na plaži

Mnogi izmed vas ste letos že dopustovali, veliko pa vas vse to z navdušenjem še pričakuje. Velikokrat se nam zgodi, da se z dopusta vrnemo z zajetno zbirko fotografij. Ponavadi ne moremo mimo čudovitih sončnih zahodov, fotografiranja školjk in vsega lepega, ki nas na morju obdaja, lovimo pa tudi trenutke naših najmlajših, ob igri, raziskovanju ali pa, ko se z njimi prvič odpravimo na morje. Na plaži je čas za fotografiranje vaših otrok najlepši, saj imate čas za opazovanje in eksperimentiranje. Opazujte jih in iščite lepe kadre, tiste, ki jih boste kasneje lahko obesili na zid in se za vedno spominjali lepih dni na morju. Za vas smo pripravili 5 nasvetov za kreativno fotografiranje vaših malčkov na plaži, s telefonom ali fotoaparatom.

1. FOTOGRAFIRANJE S PISANIMI PRIPOMOČKI

Vsako poletno fotografijo na plaži bodo popestrili različni pisani pripomočki. Uporabite vse, kar menite, da bi vašo fotografijo naredilo še bolj posebno. Priporočamo pisane dodatke kot so vetrnice, baloni, slamniki ali njihove igračke.

2. FOTOGRAFIRANJE OB IGRI

Izkoristite igrive trenutke na mivki, v vodi in ne pozabite na kapljice vode, ki bodo vaše fotografije še dodatno popestrile. Fotografirajte svoje najmlajše ob igri samostojno ali s prijatelji in tako boste ovekovečili poseben spomin, ki se ga bodo z veseljem spominjali, tudi, ko bodo vsi skupaj odrasli.

3. FOTOGRAFIRANJE Z RAZLIČNIH KOTOV

Fotografije vaših malih raziskovalcev bodo posebne tudi, ko bodo posnete z drugačnih in raznolikih kotov. Če otroci ležijo, se uležite poleg njih in jih fotografirajte, tako boste v enaki ravnini kot oni in fotografija bo kreativna in bolj dinamična. Poigrajte pa se tudi s fotografiranjem s ptičje perspektive. Naš nasvet: če je otrok več, naj se vsi uležejo na tla, tako, da imajo glave eno ob drugi, v skupni točki, navidezno bi lahko rekli, da z glavami tvorijo rožico. Animirajte jih in ko se najbolj smejejo, pritisnite na sprožilec.

4. FOTOGRAFIRANJE V DALJAVO

Čudoviti razgledi na neskončno morje, s sončnimi zahodi, ob poznih popoldnevih – idealno ozadje za vašo fotografijo z malčkom. Malček naj se prosto igra ali sprehaja, vi pa poskusite uloviti kot, ki se vam zdi najlepši. Naš nasvet: malček naj gleda stran od vas, fotografirate ga v hrbet, v ozadju pa je neskončnost morja.

5. NE POZABITE NA DRUŽINSKO FOTOGRAFIJO

Ne potrebujete vedno fotografa, da bi naredili družinsko fotografijo. Z malo iznajdljivosti, lahko ustvarite kreativne posnetke. Naš nasvet: postavite fotoaparat na tla ali na večji kamen, nastavite samosprožilec in se z družino postavite v kreativno postavitev. Zabavajte se in ob tem naredite lep, skupen spomin. Morda bo potrebno nekaj več poskusov, toda obljubimo vam, splačalo se bo.

Želimo vam veliko čudovitih fotografij in poletnega ustvarjanja!

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply