10 nasvetov za oblikovanje CEWE FOTOKNJIGE

V mesecu marcu so CEWE FOTOKNJIGE na prvem mestu. Naroči katerokoli fotoknjigo (z digitalnim tiskom ali fotopapirjem) in oblikuj 50 strani po ceni za 26 strani!

Spodaj smo pripravili nekaj koristnih nasvetov za še boljši končni rezultat pri oblikovanju svoje CEWE FOTOKNJIGE in za to super akcijo, ki je preprosto ne gre zamuditi!

1. Izberi vrsto fotoknjige

Najprej izberi vrsto fotoknjige. Na voljo so različne velikosti, vrste papirja in platnic. Vse potrebne informacije najdeš na naši spletni strani ali v foto programu “CEWE Fotosvet”.

2. Spremeni vrsto fotoknjige

Če si med oblikovanjem premisliš in želiš spremeniti vrsto fotoknjige, lahko to preprosto storiš s klikom na gumb »Spremeni podrobnosti o izdelku« v spodnjem desnem kotu foto programa. Spreminjaš lahko vrsto papirja in če gre za fotoknjigo enakega razmerja stranic, ji lahko spremeniš tudi velikost. Primer: lahko spremeniš svojo XXL panoramsko fotoknjigo v veliko panoramo, kompaktno panoramo ali mini fotoknjigo, spremeniš pa lahko tudi kvadratno v XL.

3. Izbor fotografij

Razvrščanje fotografij vnaprej bo močno pospešilo tvojo končno izbiro za fotoknjigo. Pri tem ti bo v veliko pomoč aplikacija za ogled fotografij – CEWE predstavitev, ki jo namestiš skupaj s foto programom CEWE Fotosvet. Izbrane fotografije lahko oceniš z zvezdicami.

Med oblikovanjem fotoknjige se lahko odločiš, da fotografije vstaviš v vrstnem redu, po katerem si jih ocenil/a – tako bo končni izbor le-teh veliko hitrejši.

4. Oblikovalske predloge fotoknjig

Če ti primanjkuje časa in si brez idej za oblikovanje, uporabi eno od naših predlog za fotoknjige in dobil/a boš že pripravljene strani, na katere boš moral/a le še vstaviti svoje fotografije. Seveda videz in posamezne elemente lahko še naknadno spreminjaš.

5. Slogi

Uporaba “Slogov” je lahko v veliko pomoč pri ustvarjanju skladnih in lepih strani. Izbrani slog lahko enostavno povlečeš na delovno površino in oblikovan bo slog za dvojno stran.

6. Samodejna postavitev fotografij – AutoLayout

Ko so fotografije že v določeni postavitvi na strani, vseeno pa si želiš drugačne razporeditve, lahko to storiš z večkratnim pritiskom na preslednico/presledek na tipkovnici.

Nasvet: Če so fotografije na obeh straneh, se bo s pritiskom na preslednico spremenila postavitev na obeh. Če so fotografije označene le na eni strani, se bo razporeditev spremenila samo na tej strani.

7. Kvaliteta fotografij

Če ločljivost fotografije ni zadostna, jo bo program označil z opozorilom. V tem primeru naj bo fotografija na strani pomanjšana ali izberi drugo fotografijo. Pomembno je vedeti, da program preverja le kakovost/ločljivost fotografije, ostrino, kontrast in morebitno zameglitev.

8. Urejanje fotografij

Fotografije na straneh svoje fotoknjige lahko urediš tako, da dvakrat klikneš na želeno fotografijo, da se odpre CEWE urejevalnik fotografij. Med različnimi možnostmi popravkov boš našel/a tudi številne posebne učinke, ki bodo tvojo fotografijo še dodatno popestrile.

9. Vstavljanje zemljevida

Druga odlična možnost je, da na zemljevidu označiš lokacijo narejene fotografije in vstaviš fotko. GPS podatki fotografije se samodejno zabeležijo med fotografiranjem.

10. Vstavljanje videa

V fotoknjigo lahko vstaviš tudi videoposnetek v obliki QR kode, ki jo lahko prebereš s pomočjo pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Če povlečeš video na delovno površino v fotoknjigo, se samodejno ustvari QR koda in indeks fotografij. Če dvakrat klikneš nanj, lahko v oknu ˝Obdelaj Video˝ izbereš druge prikazne fotografije videa.

+1 CEWE FOTOKNJIGA Asistent

Če se v zadnjem trenutku odločiš, da boš ustvaril/a CEWE FOTOKNJIGO, jo lahko v foto programu ustvariš le v nekaj trenutkih s pomočjo asistenta, ki bo večino dela opravil namesto tebe.

Veselo na delo! 🙂 Do 31.3. podarjamo brezplačne strani v tvoji CEWE FOTOKNJIGI. Oblikuj poljubno fotoknjigo še danes, dodaj do 50 strani, plačaj pa jih le 26 – z vnosom kode VECCEWESTRANI. In izdelaj izdelek, ki bo le tvoja mojstrovina in jo boš z veseljem pokazal/a svojim najdražjim, tebi pa bo ostal neprecenljiv spomin na vse čudovite ujete trenutke.

Vabimo te, da svojo CEWE FOTOKNJIGO deliš z nami tudi na našem Instagram in Facebook profilu. Želimo veselo ustvarjanje! 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply