Zmagovalci foto natečaja #LjubimGore

kolaž s fotografijami iz gora

Med 15. julijem 2017 in 15. oktobrom 2017 je potekal foto natečaj #LjubimGore, ki so ga organizirali Planinska zveza Slovenije z uredništvom Planinskega vestnika in podjetjem CEWE a.s. Na foto natečaj je prispelo 593 fotografij, 216 avtorjev. Komisija, ki so jo sestavljali Hedvika Petkovšek (strokovna sodelavka pri Planinski zvezi Slovenije), Emil Pevec (tehnični urednik Planinskega vestnika), Blaž Košak – Blayo (fotograf) ter Maša Zavrtanik (CEWE a.s.), je imela nelahko delo. Med vsemi prispelimi fotografijami je izbrala najboljše, ki bodo od 1. decembra 2017 na ogled v Slovenskem planinskem muzeju.

fotonatecaj-ljubim-gore-komisija-foto-manca-cujez

Žirijo so najbolj prepričala naslednje tri fotografije:

  1. mesto

Primož Šenk: Pastir z ovcami v svojem raju med gorami

pastir s palico, ovce, planine, gorski svet, alpski svetNagrajenec prejme kamero GoPro HERO4 Black Edition.

  1. mesto

Sandi Bertoncelj: Silent moments before descent / Trenutki tišine pred spustom

smučar v zeleno-rumeni obleki, sredi gora pokritih s snegomNagrajenec prejme kupon za CEWE FOTOKNJIGO v vrednosti 150 evrov.

  1. mesto

Rok Vovk: Najlepši začetek dneva je v hribih (Begunjščica, 2060 m)

jutranji vzhod sonce, dvojica - moški in ženska v objemu, meglica, gore, sončni vzhodNagrajenec prejme kupon za CEWE STENSKI DEKOR v vrednosti 100 evrov.

Kakovost prijavljenih fotografij je bila zelo dobra, zato se je komisija soglasno odločila, da podeli manjše nagrade še desetim avtorjem. Med njimi so: Miha Kokole, Matjaž Vrtačič, Sandra Boštjančič, Iztok Grilc, Matic Peternel, Aleš Frelih, Nejc Suhadolnik, Aleš Krivec in Sandi Bertoncelj.

Vsem nagrajencem in udeležencem foto natečaja iskreno čestitamo.

Fotografije vseh nagrajenih avtorjev bodo na ogled v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani. Odprtje razstave s podelitvijo nagrad fotografom bo v petek, 1. decembra 2017, ob 18. uri. Fotografije si lahko v mojstranškem hramu planinske kulture ogledate do 10. januarja 2018.

Vljudno vabljeni.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply