50. milijonta CEWE FOTOKNJIGA

CEWE FOTOKNJIGA in njen avtor ter predstavniki podjetja CEWE

Podjetje CEWE je izdelalo že 50 milijonov fotoknjig

Leta 2005 smo na trgu predstavili prvo CEWE FOTOKNJIGO, ki je kmalu postala ena najbolj priljubljenih fotoknjig v Evropi. Letos septembra smo izdelali že 50. milijonto CEWE FOTOKNJIGO. Takrat je bila v Parizu, pod pokroviteljstvom CEWE in uradnega partnerja Fnac, podeljena gospodu D. Macleru 50. milijonta CEWE FOTOKNJIGA. Slavnosti se je udeležil tudi priznani fotograf Yann Arthus-Betrand.

Stranke podjetja CEWE uporabljajo CEWE FOTOKNJIGE kot mesto za shranjevanje spominov in doživetij, zato niti fotoknjiga gospoda Maclera ni izjema.

V 50. milijonti CEWE FOTOKNJIGI je shranjena zgodba o potovanju v Tanzanijo. D. Maclere pravi: »Ko se vrnem s potovanja in gledam fotografije imam le eno željo: ponovno se vrniti. Pri srcu mi je gledanje fotografij s potovanj in uživam ob njihovem gledanju in spominjanju na doživetja.«

Evropski uspeh

Izdelava 50. milijonte CEWE FOTOKNJIGE v Franciji je potrdila, da podjetje CEWE s sedežem v nemškem Oldenburgu, ni aktivno le v Nemčiji, ampak je zgradilo močno mrežo foto storitev po celi Evropi. Podjetje CEWE trenutno posluje v 24 evropskih državah z več kot 3.500 zaposlenimi. To podjetju omogočajo rast in gradnjo trdnega položaja na evropskem trgu.

stroji za izdelavo fotoknjig

  1. milijonta CEWE FOTOKNJIGA je bila izdelana v Montpellieru v Franciji.

Gospod D. Maclere je oblikoval svojo prvo CEWE FOTOKNJIGO pred sedmimi leti. Do zdaj jih je oblikoval že 15, zato je že naša zvesta stranka. Postavili smo mu nekaj vprašanj o fotoknjigi.

Ali se spomnite na svojo prvo CEWE FOTOKNJIGO?

Ja, preživel sem čudovit vikend s prijatelji. Krasni spomini, ki sem jih delil z zame pomembnimi ljudmi. Fotoknjiga mi je omogočila ohraniti spomine za več časa.

Katero vrsto papirja imate najraje?

Začel sem s fotopapirjem mat, potem sem začel uporabljati fotopapir sijaj, ki je idealen za kakovostno predstavitev fotografij. Ko grem na daljša potovanja, se tudi velikost CEWE FOTOKNJIGE  poveča. Za fotoknjigo s potovanja po Tanzaniji (50. milijonta CEWE FOTOKNJIGA) sem si izbral CEWE FOTOKNJIGO XXL. Za krajše izlete ali druge dogodke običajno uporabljam veliko CEWE FOTOKNJIGO.

Ko govorimo o oblikovanju fotoknjig – ali imate oblikovalsko predlogo, ki jo redno uporabljate?

Na potovanjih rad fotografiram in uživam tudi ob gledanju in spominjanju na doživetja. Izbira primernih fotografij za fotoknjigo traja več časa, približno teden dni. Vsak večer izberem nekaj fotografij. Po izbiri fotografij začnem razmišljati o oblikovalski predlogi.

V foto programu lahko oblikujem CEWE FOTOKNJIGO po svoji želji. Pogosto uporabljam okvirje in pisave, ki se dopolnjujejo z mojimi fotografijami. Foto program je enostaven za uporabo in vsako leto je boljši.

Kakšen je vaš odnos do fotografije?

Večina mojih fotografij je s potovanj in krajših izletov, prav tako rad fotografiram portrete. Pred dvema letoma sem se odločil za nakup zrcalno-refleksnega fotoaparata. Rad  fotografiram živali in z makro objektivom odkrivam naravo.

Moje najbolj priljubljene fotografije so ravno s potovanja v Tanzanijo, ki sem jih vnesel v fotoknjigo.

Zakaj bi morala biti doživetja in spomini otipljivi na papirju?

O tem pogosto razpravljam s prijatelji, pogosto govorimo o podjetju CEWE. Vsi moji prijatelji gledajo fotografije na računalniku in to je žalostno. Prepričam sem, da bom svoje CEWE FOTONJIGE listal tudi čez 20 let. Presenečen bi bil, če bodo isto počeli tudi moji prijatelji s fotografijami shranjenimi le na trdem disku. Shraniti nekaj na papirju je precej bolj sentimentalno in prinaša trajnejše shranjevanje fotografij v primerjavi s shranjevanem v računalniku.

 

FOTO: CEWE

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply