Oktoberski nagrajenci

Za nami je še en mesec natečaja za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO. V oktrobru je bilo prijavljeno nekoliko manj knjig, 19 smo jih našteli, je pa zato bila kakovost prijavljenih CEWE FOTOKNJIG na najvišji ravni do sedaj. Resnično, iz meseca v mesec se izboljšujete in delo žirije je vedno bolj zahtevno.

In kdo sta nagrajenca, ki prejmeta mesečno nagrado in se uvrstita v veliki finale, kjer se bosta potegovala za foto pustolovščino na Islandiji?

Zmagovalec meseca oktobra, ki za nagrado prejme digitalni zrcalno refleksni fotoaparat Nikon D3300 je:

VALČI KORITNIK – Uganda 2016

2016-10-1

Uganda 2016 je knjiga, ki nas popelje v osrčje črnega kontinenta. Tam se spoznamo z lokalnim prebivalstvom, njihovim načinom življenja, kot tudi živalskim svetom in prekrasno pokrajino te ekvatorialne afriške države, ki jo avtorica bogato predstavi ne samo s fotografijami ampak tudi opisi. Avtorica se drži enotnega stila oblikovanja, ki mu ostaja zvesta skozi celotno knjigo – ta je enostaven vendar dovolj bogat, razgiban in prepričljiv. Knjiga prepriča z razgibanimi postavitvami na vsaki strani, kot tudi panoramskimi fotagrafijami, ki se raztezajo čez dve strani. Skozi celotno knjigo nas spremljajo bogati opisi, ki fotografijam dajo dodatno vrednost. Prav tako avtorica lepo poudari najbolj intimne in dragocene trenutke, ki jih je preživela v družbi gorskih goril s celostranskimi fotografijami, ki dajo primerno težo temu izjemnemu dogodku.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE FOTOKNJIGO

TADEJ ČERNE – Marja & Jan

2016-10-2

Avtor romantične poročne foto knjige z naslovom Marja & Jan nam je postregel z absolutnim minimalizmom. Sporoča nam, da sta v središču pripovedi le mladoporočenca, vse ostalo pa ni pomembno. Vendar je resnica daleč od tega: avtor z velikim občutkom niza fotografije v rahločutno pripoved in pri tem posega po bogati paleti raznovrstnih postavitev. Kot najbolj verjetnemu fotografu dogodka, mu tudi pri številnih postavitvah ni tuje pravilo zlatega reza, kot tudi ne ustvarjanje kontrasta s črno in belo – možem in ženo – kot tudi barvnimi in črnobelimi fotografijami. Celotna knjiga se lahko pohvali z odlično uravnoteženimi reporatžnimi in umetniškimi fotografijami in enotnim slogom oblikovanja, kar govori o prefinjenem občutku za estetiko. Zato minimalizem prepriča in si ne želi ničesar več.

 

Čestitamo nagrajencema! Glede izročitve nagrad bomo nagrajence kontaktirali v kratkem. Vsem ostalim pa želimo še naprej veliko zabave in navdiha pri oblikovanju vaših CEWE FOTOKNJIG. Ne pozabite vaše knjige prijaviti v natečaj, saj nikoli ne veste – mogoče pa bo prav vaša lepotica prepričala žirijo in na fotografsko dogodivščino na Islandijo odpotujete vi. 🙂

Partner natečaja:

kompas dorada

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply