Kako oblikovati platnice fotoknjige?

naslovnica cewe fotoknjige

Platnice vaše CEWE FOTOKNJIGE imajo zelo pomembno vlogo – v nas vzbudijo radovednost in napovejo temo fotoknjige. Pomembne pa so tudi pri ustvarjanju celotnega vtisa, ki ga na nas naredi fotoknjiga.

Izberite naslovno fotografijo

Platnice CEWE FOTOKNJIGE imajo več funkcij. Pomembne so pri zaščiti fotoknjige, po drugi strani pa vzbudijo našo radovednost in spraševanje o vsebini fotoknjige. Pomembna je tudi izbira fotografije za naslovnico. Ni nujno, da je to vaša najljubša fotografija, vendar naj bo to fotografija, ki je dovolj povedna in jo boste zlahka povezali z vsebino fotoknjige. Platnice naj bodo jasno oblikovane, z malo fotografijami.

naslovna fotografija

Pisava pri naslovih

Pisava naslova in podnaslova na naslovnici naj bo drugačna od tiste, ki jo uporabljate za besedilo v fotoknjigi. Pisava naj se ujema s temo. Mesto za naslov izberite tam, kjer je dovolj prostora. Če je ozadje naslova preveč pisano, je to lahko zelo moteče pri branju.

naslov fotoknjige

Platnice odpirajo temo fotoknjige, zadnja stran pa temo zaključuje. V ta namen lahko izberete primerne fotografije (npr. fotografije ljudi, ki se ozirajo nazaj).

Naslov na hrbtišču fotoknjige

Ne pozabite, da imate pri oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE možnost napisa naslova tudi na hrbtišču fotoknjige. Vaša zbirka fotoknjig bo bolj pregledna.

Oblikovanje hrbtišča fotoknjige

Naš nasvet

Pravilo zlatega reza upoštevajte tudi pri oblikovanju platnic. Barva ozadja naj bo v kontrastu z naslovom, le-ta naj ne bo preveč blizu roba. Pri oblikovanju se izognite kompromisom.

Bi si radi prebrali še več nasvetov o oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE? Kliknite na sledečo povezavo in si prenesite brezplačen vodič Korak za korakom do CEWE FOTOKNJIGE.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply