Novemberski nagrajenci

Mesec je hitro naokoli in žirija je med 29 prijavljenimi CEWE fotoknjigami izbirala novemberske nagrajence. Naj se kar takoj vsem zahvalimo za sodelovanje – knjige so lepe in raznolike – ustvarjalnost nekaterih posameznikov pa je resnično izjemna.

Pa si poglejmo, kdo je najbolj prepričal žirijo in se bo v velikem finalu potegoval za potovanje na Islandijo.

Zmagovalec meseca novembra, ki za nagrado prejme odličen digitalno zrcalni refleksni fotoaparat Nikon D3300 z objektivom je:

NATAŠA GERIČ – Rim 2012

2016-11-1

Pravijo, da vse poti vodijo v Rim, zato ni presenečenje, da se je tam, s svojo družino, znašla tudi tomesečna zmagovalka. Kmalu po uvodni strani, se srečamo z bogatim in razgibanim slogom, ki ga v različnih barvnih različicah avtorica niza skozi celotno knjigo. Postavitve fotografij so na številnih straneh zelo domiselne in kreativne, predvsem pa lepo uravnotežene saj avtorica z njimi ne pretirava. Prav tako je žirijo navdušila usklajenost barv ozadij z drugimi elementi na strani kot tudi s samimi fotografijami. Tudi besedilo je v knjigo dodano zelo premišljeno in je na določenih straneh lepo usklajeno z drugimi elementi v ozadju. Izdelek kot celota deluje zaokroženo in dovršeno in pusti zelo lep vtis.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

MOJCA JEŽ – Petja

2016-11-2

CEWE fotoknjiga z naslovom Petja je resnično nekaj posebnega in je osvojila srca številnih žirantov. V knjigi se spoznamo z deklico po imenu Petja in jo spremljamo v prvi polovici njenega prvega leta. Knjigo je avtorica oblikovala na popolnoma svoj način, ki ga v tem natečaju še nismo videli in je zato prijetna osvežitev. Raje, kot da bi knjigo preplavila s številnimi otroškimi kliparti ali simpatičnimi okvirji, ki so na voljo v CEWE foto programu, se je avtorica odločila ubrati svojo pot in knjigo okrasila s svojimi odkritimi, zabavnimi in pestrimi komentarji. Žirija je #happy. 🙂

 

Naj na koncu v imenu celotne žirije čestitam obema nagrajencema in ob enem povabim tudi vse ostale k sodelovanju s svojimi CEWE fotoknjigami. Islandija je mikavna destinacija za katero se splača potruditi.

Partner natečaja:

kompas dorada

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply