Letna CEWE FOTOKNJIGA

Predstavi svojo zgodbo preteklega leta v letni CEWE FOTOKNJIGI

Ustvarjanje letne fotoknjige je zabaven ustvarjalni proces, pri katerem se vrneš v preteklost in podoživiš vse lepe trenutke prejšnjega leta. Ne glede na to, da je bilo leto 2020 posebno in polno preizkušenj, smo prepričani, da je bilo prav tako polno nepozabnih spominov. Predstavi svojo zgodbo najbolj ganljivih trenutkov in zanimivih dogodivščin preteklega leta.

1. Organizacija vsebine

Kako bo organizirana vsebina fotoknjige je povsem tvoja odločitev. Naš brezplačen fotoprogram za oblikovanje ti ponuja številne kreativne rešitve, s kančkom tvoje domišljije pa lahko ustvariš še bolj poseben letni spomin. Najpogostejša in najpreglednejša je kronološka razporeditev fotografij, a vse je odvisno od tega, kakšne dogodke želiš predstaviti. Fotoknjigo lahko organiziraš po mesecihletnih časihpoljubnih obdobjih ali posebnih dogodkih. Organiziraš jo lahko tudi po temah kot so počitnice, božič, kratek družinski izlet, rojstni dan; ali pa po trenutkih npr. adrenalinski ali smešni trenutki. Če rad potuješ, lahko vsebino organiziraš tudi po obiskanih državah. Primer organiziranja vsebine po posebnem dogodku in primer družinske zbirke:

Nasvet: V primeru da oblikuješ kazalo, lahko vsak mesec v fotoknjigi dobi drugačno barvo. To prispeva k sistematičnosti in preglednosti fotoknjige. Tako se bo vsako novo poglavje (vsak nov mesec) v fotoknjigi začelo z drugo barvo, a enakim konsistentnim dizajnom. Tukaj je uporabljen klipart iz kategorije »Barve«. Ko barvne kliparte vstaviš, jih razširi v dolge pravokotnike, kot da želiš preko strani raztegniti fotografijo. Nato v vsak barvni blok vpiši ime meseca. Primer organiziranja vsebine po mesecih:

Pravokotnike lahko potem skopiraš iz kazala in jih prilepiš na stran, ko prideš do novega meseca v fotoknjigi.

2. Izbira fotografij

Verjetno so vse tvoje fotografije v mapah na trdem disku, računalniku, fotoaparatu ali na mobilnem telefonu. Zberi vse fotografije na enem mestu in razmisli o tem, katere želiš obdržati. V fotoknjigo ni smiselno postaviti deset fotografij iste stavbe, kritičnost je tako pomembna pri izbiri fotografij. Fotografije slabše kakovosti obdrži, če prinašajo lep spomin. Za letno fotoknjigo je koristno organizirati mape fotografij glede na mesec. To naredite tako, da najprej ustvarite dvanajst mesečnih map. Na primer, prvi mapi dajte ime »01_januar« itn. S tem, ko poimenujete mape s številkami, zagotovite, da so meseci v pravilnem vrstnem redu. Včasih je smiselno fotografije razporediti tudi po državah ali dogodkih.

Nasvet: Pri izbiri fotografij je koristna uporaba zvezdic za oceno. To funkcijo najdeš v CEWE PREDSTAVITVI, ki se namesti skupaj s programsko opremo CEWE za naročanje. Fotografije, ki so primerne za tvojo fotoknjigo, lahko oceniš s štirimi ali petimi zvezdicami.

Kasneje lahko v CEWE PREDSTAVITVI z ukazom »Razvrsti po oceni« hitro najdeš najboljše fotografije, saj se bodo nahajale na vrhu.

3. Oblikovanje

Ko fotografije izbereš in se odločiš, kako bodo vsebina in poglavja v fotoknjigi organizirana, se oblikovanje lahko prične. Ne pozabi k fotografijam dodati tudi besedila. Čez čas pozabimo, kako se je imenovala tista majhna in prisrčna kavarna na koncu ulice, ki smo jo odkrili po naključju. Zato opiši, kje je bila fotografija posneta in kaj si doživel/a na kraju posnetka. Izbiraš lahko med različnimi postavitvami strani, ozadji, okvirji in kliparti. S klikom na rdeč gumb »Več…« si lahko vedno preneseš še dodatne elemente pri posameznih kategorijah.

Nasvet: Izkoristi drugačne in posebne elemente. Pri oblikovanju fotoknjige lahko vključiš tudi druge elemente, ki so zaznamovali tvoje leto. Skeniraš lahko vstopnice, letalske karte in račune, ki so ti ostali še posebej pri srcu ter jih nato vključiš v fotoknjigo.

4. Dodajanje zemljevida potovanja

Vstavljanje zemljevida v fotoknjigo je hitro in enostavno. V fotoprogramu poišči zgornji meni z ikonami in klikni na zeleno-modro ikono zemljevida pod razdelkom »Spletno«. Klikni na »Nov zemljevid«.

Želimo ti veliko zabave pri ustvarjanju! Naj bo posebno leto 2020 zapisano za vedno – v CEWE FOTOKNJIGI.

Z veseljem opazujemo vse vaše unikatne kreacije! Delite z nami svoje čudovite izdelke na naših Facebook in Instagram profilih s pomočjo hashtagov #ceweslovenija.

Ne pozabite tudi na Natečaj za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO 2020/2021, prijavite svojo fotoknjigo na natečaj in osvojite izjemne nagrade v skupni vrednosti več kot 3000 evrov!

Srečno!

O avtorju Prikaži vse članke

Maša Benedik

Leave a Reply