Kako do CEWE FOTOKNJIGE? 6. del

okvirji-v-cewe-fotoknjigi

Maske in okvirji

Maske in okvirji so uporabni elementi pri oblikovanju CEWE FOTOKNJIGE, ker omogočajo da v svoji fotoknjigi oblikujete krasne učinke. Razporejeni so v različnih kategorijah, ki so razvrščene po abecednem vrstnem redu.

maske-in-okvirji

Z maskami lahko na enostaven način spremenite obliko fotografije. Pomembno se je zavedati, da bo del fotografije ostal zakrit, okvir na fotografiji pa bo deloval kot okrasni element. Posamezne elemente preprosto potegnite na sliko.

Pri oblikovanju z maskami imate veliko ustvarjalne svobode. Uporabite lahko nežne prehode med fotografijami, oblikujete kolaže, uporabite črke ali besedilo in seveda še veliko drugih možnosti. Če imate internetno povezavo, kliknite na gumb »Več …« in na voljo boste imeli na stotine dodatnih brezplačnih mask in okvirjev.

Maske in okvirje, ki jih pogosto uporabljate, lahko shranite med »Priljubljene« tako, da nanje kliknete z desno tipko in izberite možnost »Označi kot priljubljeno«.

Uporaba več oblik

Potegnite masko ali okvir direktno na fotografijo. V našem primeru smo uporabili masko iz kategorije »Družina«. Ozadje strani je obarvano z zeleno barvo. Kliknite na »Barve« in potegnite izbrano barvo direktno na stran fotoknjige. Če so fotografije prekrite z barvo, jo preprosto premaknite za fotografijo. Stran smo potem poživili še s klipartom iz kategorije »Živali«.

kliparti-v-cewe-fotoknjig

bordure-v-cewe-fotoknjigi

Kliparti

V našem foto programu za naročanje najdete veliko različnih klipartov. Razvrščeni so po temah in lepo poživijo vašo fotoknjigo.

kliparti-v-cewe-fotoknjig2

Obdelava klipartov

Kliparte lahko tudi obračate. Kliknite z desno tipko miške na izbrani klipart in izberite med možnostma »Zavrti objekte desno/levo« in klipart bo obrnjen za 900. Posamezen klipart lahko tudi obdelate – spremenite barvo ali velikost.

spremeni-barvo-kliparta

Naš nasvet

Uporabite lahko tudi kliparte, ki jih sami oblikujete. Pri tem pa pazite, da bo klipart shranjen v PNG ali JPEG formatu ter da bo ločljivost dovolj dobra.

Berite naš blog in izvedeli boste še več o oblikovanju CEWE FOTONJIGE. Naslednjič boste lahko prebrali več o oblikovanju besedila in izbiri pisav.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply