Jesenske fotografije

Jesen je letni čas barvnih spreminjanj v naravi in zato tudi čas, ko je največ možnosti za slikovite in veličastne posnetke narave. Drevesa in rastline si nadenejo pisano podobo, narava je bogata z različnimi plodovi. Poskušajte ujeti to čarobno spreminjanje narave v objektiv, mi pa vam ponudimo nekaj koristnih nasvetov.

Poiščite motiv pokrajine z reko

Reka, jezero ali potok ustvarijo plemenito in simetrično kompozicijo, saj se v vodi odseva narava, ki vodo obdaja.

Pri takih posnetkih uporabite polarizator, ki poveča nasičenost barv v sončnih dnevih, vendar pazite, da ne dosežete napačnega učinka. Nevtralni ali sivinski (ND) filtri so lahko zato koristni za uravnoteženje pokrajine in njenih odsevov.

Odsevi so vedno temnejši, zaradi fizikalnih zakonov in filter na zgornji polovici posnetka bo pustil več osvetlitve odseva, zato bo končen posnetek bolj uravnotežen.

Zanimive so tudi fotografije krošenj pisanih dreves, ki se klanjajo nad vodo, kjer je viden njihov odsev, ki ga voda nekoliko popači.

Jesensko drevje pri reki

Jesenska megla

Jesenski dnevi so včasih odeti tudi v belo meglo. Tudi taki dnevi imajo svoj čar. Ujemite na vaših posnetkih vzdušje melanholičnega, upočasnjenega in tihega jesenskega dne. Megleno vreme zmanjša nasičenost barv in senc na fotografiji in daje občutek samote in tišine. S filtri lahko barve popravimo, spremenimo pa jih lahko tudi v foto programu. Namesto samodejne nastavitve beline, nastavite višji ISO, toda ne previsok, da ne boste dosegli nasprotnega učinka.

Pisano listje

Pisano listje, ki je odpadlo z dreves, lepo pobarva pokrajino okoli nas. Izkoristite sprehode v naravo za radoživo igranje z listjem. Posebej otroci bodo v tem zelo uživali in fotografije bodo izvrstne. Dodajanje rdeče barve je pri jesenskih posnetkih smotrno, ker izboljša tople barve in ne pripuščajo hladnih odtenkov. Pri takih posnetkih se izogibajte posnetkom neba.

Igranje s pisanim listjem

Ujemite razkošje drevesnih krošenj

Barvno listje na drevesih je zaradi sončnih žarkov še bolj živo. Pri fotografiranju proti soncu bodite pazljivi. Postavite se tako, da bo sončne žarke skrivalo drevo. Dobro je tudi, če uporabimo polarizacijske filtre, ki poglobijo modro nebo, poleg tega pa tudi zmanjšajo odsev in motnost. Barve bodo tako bolj jasne in nasičene.

Pisan jesenski drevored

Makro posnetki

Ne pozabite ujeti v objektiv tudi detajle, ki jih ponuja narava v jesenskem času. Uporabite funkcijo makro, ki jo izberete v meniju, običajno je označena s cvetico. Dobro je, če lahko uporabimo tudi stativ, ki preprečuje tresenje fotoaparata.

Makro posnetek jesenskega listja

CEWE foto izdelki v jesenskih barvah

Ne pozabite oblikovati CEWE foto izdelkov z jesenskimi motivi. Stenski dekor, darila, CEWE FOTOKNJIGA, fotografije in drugi  izdelki so za to zelo prikladni. Ne pozabite izbrati tudi nekaj posnetkov za CEWE koledar.

ops_Puzl_Kl_persp2_13_Kind_124694844ops_Wandkalender_A3_Herbst

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply