Decemberski nagrajenci

Dobri možje so prišli in odšli, veseli december je za nami, kar pa ne pomeni, da je konec dobrih novic. Naši nagrajenci se bodo prav gotovo razveselili lepih nagrad in sodelovanja v finalu, kjer bo izbrana najlepša CEWE fotoknjiga leta, ki bo nagrajena s potovanjem na Islandijo. Potovanje, ki ga pripravljamo v sodelovanju s potovalno agencijo Kompas.

Pa si poglejmo, kdo je v decembru najbolje prepričal žirijo.

Zmagovalec meseca decembra, ki za nagrado prejme zrcalno refleksni fotoaparat Nikon D3300 z objektivom je:

IRENA ŠTEFANIČ – Marko – moja predšolska leta

Knjiga “Marko – moja predšolska leta” nas popelje v ne tako davno preteklost, ko se je sedaj že 28 letni Marko rodil in v krogu svojih najbližnjih preživljal svoja rosna leta. Mladega fanta spremljamo od rojstva do sedmega rojstnega dneva, pri vseh pomembnih življenskih mejnikih. Spoznamo se z družino, udeležimo se številnih izletov in domačih podvigov. Fotografije izhajajo iz časov analognega filma in pridih tega je mogoče čutiti na vsaki strani. Skeniranje in barvna korekcija sta bila gotovo časovno zelo velik zalogaj, a to govori veliko o ljubezni in energiji, ki je bila vložena v knjigo. Knjiga ima lepo oblikovano naslovnico in tudi notranjost je oblikovana tako, da nas prepriča, da je nastala v času nastanka fotografij – in tako skupaj s fotografijami ustvari lepo usklajeno celoto.

 

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

NATAŠA GERIČ – Berlin – prvega ne pozabiš nikoli

CEWE fotoknjiga “Berlin – Prvega ne pozabiš nikoli” nas popelje na ulice Nemške prestolnice, kjer se je naša glavna junakija, skupaj s svojimi navijači, udeležila maratona na Berlinskih ulicah. V knjigi vidimo priprave, kot tudi sam tek. Za konec pa se je pisana druščina podala še na manjše raziskovanje in obiskala številne zanimivosti mesta, ki nam jih v knjigi tudi predstavi. Spoznamo bogato in na trenutke tudi žalostno zgodovino mesta, v simulirani vožnji pa se zapeljemo po nekdanjih ulicah Berlina v Trabantu. Avtorica nam v knjigi poda dokaj enotno barvno shemo, ki ji ostaja zvesta skozi večino foto knjige, kot tudi enotno pisavo in stil dizajna. Knjiga je razgibana in raznolika pa vendar je na vseh straneh čutiti rdečo nit, ki jo avtorica skrbno vleče skozi celotno knjigo.

 

Obema nagrajenkama izkreno čestitamo in se veselimo srečanja z vami v velikem finalu. Ob enem pa vabimo k udeležbi tudi vas, vse ostale navdušene fotografe in oblikovalce CEWE fotoknjig, ki mogoče še oklevate ali o foto knjigi šele razmišljate. Splača se potruditi. 🙂

 

Partner natečaja:

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply