5 nasvetov za vse tiste, ki prvič oblikujete CEWE FOTOKNJIGO

1. Oblikovanja se loti z mislijo, da je povsem preprosto

Vsak napredek se začne s pozitivno naravnanostjo, naša orodja za oblikovanje pa so zasnovana tako, da so uporabnikom prijazna, intuitivna in preprosta za uporabo. Vsak, ki uporablja internet, zlahka obvlada postopek oblikovanja naših izdelkov in tega se tudi sam zave po oblikovanju prvega CEWE izdelka. Prav tako želimo, da vsak od naših uporabnikov ve, da smo vedno na voljo za vprašanja, naslovljena na center za podporo strankam in preko socialnih omrežij.

2. Kot temo svoje fotoknjige si izberi en dogodek, potovanje ali časovno obdobje

Ena od začetniških napak, ki jih stori večina novih CEWE uporabnikov je, da želijo v eno fotoknjigo stlačiti fotografije raznoraznih dogodkov zadnjih 5, 10 ali celo 20 let. V določenih primerih je to dobra izbira, fotografije se lahko razporedijo v logično zaporedje, vendar po izkušnjah ti svetujemo, da zavoljo estetskega, vizualnega, organizacijskega in tematskega smisla, pri oblikovanju svoje prve fotoknjige izbereš eno temo ali dogodek. In ko izdelaš prvo – je želja po oblikovanju fotoknjige za vsak poseben življenjski dogodek zagotovljena.

3. Vnaprej si pripravi mapo s fotografijami, ki jih želiš vključiti v svojo fotoknjigo

To je eno najpomembnejših pravil. Če imaš naprimer 600 fotografij določenega dogodka, a v svojo fotoknjigo želiš vstaviti 50 ali 60 fotografij, je zelo pomembno, da predhodno narediš ožji izbor fotk in jih shraniš v ločeno mapo, ki jo potem odpreš v našem fotoprogramu.

4. Izkoristi Asistenta v fotoprogramu

Potem ko naložiš mapo z izbranimi fotografijami, sledi razporeditev fotografij po straneh. Naš fotoprogram je zelo enostaven za uporabo, za tiste, ki pa se oblikovanja fotoknjige lotevajo prvič, pa vam svetujemo, da uporabite našega Asistenta, ki vam bo sam ponudil predlog razporeditve fotografij. Če ti razporeditev nebo všeč, jo vedno lahko spremeniš ali prilagodiš po svojem okusu.

5. Vstavi 3-4 fotografije na stran

Kljub temu, da je naš tisk na vrhunskem nivoju in kvaliteta naših materialov premijska, ti svetujemo da na vsako stran vstaviš 3-4 fotografije, tako da bodo sigurno dovolj ostre in bodo vse prišle do izraza. Celo pri naših največjih formatih, strani z manjšim številom fotografij izgledajo veliko bolj pregledno. Seveda to ne izključuje dejstva, da bodo določene strani z večjim številom fotografij prav tako izgledale krasno.

Oglej si še kratko video predstavitev uporabe našega fotoprograma korak za korakom:  Kako hitro in enostavno izdelati CEWE FOTOKNJIGO

Za še več foto idej in nasvetov nas spremljaj na naših socialnih omrežjih Instagram in Facebook.

Želimo ti veselo oblikovanje!

O avtorju Prikaži vse članke

Maša Benedik

Leave a Reply