5 kreativnih tematik vaše fotoknjige, pri katerih lahko pustite domišljiji prosto pot

Fotoknjiga s kuharskimi recepti

Ste se kdaj spraševali, čemu vsemu bi lahko bila vaša fotoknjiga namenjena? Kakšna bi še lahko bila njena vsebina? Seveda si je lepo ogledovati fotografije z raznih potovanj, rojstnih dni, porok in dogodkov, pomembnih za vas in vaše bližnje. A verjemite, na nekatere zanimive tematike fotoknjige še pomislili niste! Spodaj predstavljamo 5 zanimivih načinov, kako še lahko tematsko oblikujete svojo fotoknjigo. Kreativnost in inovativnost garantirani!

1. Pravljica za vaše otroke

Za sedmimi gorami in sedmimi vodami je živela oseba, ki se je domislila, da bi lahko svojo fotoknjigo oblikovala na prav poseben način. Če vam risanje, slikanje ali skiciranje ni tuje, prav tako pa ste polni domišljije in radi “zgodbičite” in če bi radi razveselili svoje otroke s prav posebnim darilom, lahko svojo fotoknjigo oblikujete kot pravljico. Risbe preprosto skenirajte, narišite digitalno ali grafično oblikujte, nato jih uredite v CEWE FOTOSVET programu, dodajte zgodbo in pravljica je končana. Namig 1: Na prvo stran lahko zapišete tudi prav posebno posvetilo vašemu otroku. Tako bo pravljica namenjena le njemu. Namig 2: Fotoknjigo lahko oblikujete tudi kot abecedno knjigo. Na vsaki strani poleg črke abecede dodajte še fotografijo s predmetom, ki se začne na to črko. Tako bo fotoknjiga zanimiva, poučna in popolnoma vaša kreacija. Za navdih si lahko primer fotoknjige kot pravljice ogledate tukaj.

Fotoknjiga pravljica na mizi

2. Fotoknjiga s kuharskimi recepti

Če radi ustvarjate v kuhinji in če vas znanci neprestano vlečejo za rokav s komentarji: “Ja, tale recept mi pa res moraš zaupati,” potem jih lahko naslednjič razveselite s prav posebnim darilom. Vsi vaši recepti na enem kupu! Oziroma še bolje – v eni fotoknjigi. Zberite vaše recepte, jih zapišite z izbranimi pisavami ter na sosednjo stran dodajte fotografije vaših dobrot. Tako bo fotoknjiga pregledna in čisto nekaj posebnega.

Fotoknjiga s kuharskimi recepti

3. Spomin na šolske dni

Ker se bliža konec šolskega leta, vam predlagamo prav posebno tematiko vaše fotoknjige. Zakaj ne bi v fotoknjigi zajeli vseh lepih trenutkov tega šolskega leta? Lahko jo ustvarite zase, za svoje sošolce in prijatelje ali pa jo poklonite vašim učiteljem, profesorjem, mentorjem ali razrednikom. Naj vsebuje čim več lepih spominov na šolske dni. Če ste s šolanjem pravkar zaključili, lahko fotoknjiga dobro obeleži to pomembno obdobje vašega življenja. Naj bo spomin na opravljeno maturo ali diplomo. Namig: Poleg fotografije razreda oziroma fotografij vaših sošolcev in prijateljev pustite prazen prostor za njihova posvetila in podpise. Primer razredne fotoknjige si lahko ogledate tukaj.

4. Fotoknjiga z “glavo družine” – vašim hišnim ljubljenčkom

Zakaj ne bi v vaši fotoknjigi kraljeval vaš poseben član družine? Preko fotoknjige lahko podoživljate vsako njegovo vragolijo. Obenem lahko spremljate tudi njegovo rast in napredek. Namig 1: Z zabavnimi živalskimi kliparti, ki jih najdete v CEWE fotoprogramu, popestrite svojo fotoknjigo ter ji dodajte “živalski” pridih. Namig 2: Fotoknjigi lahko dodate tudi video in s tem boste vragolije vašega ljubljenčka podoživeli tudi na tak način.

Fotoknjiga s psom na naslovnici in na stolu

Odprta fotoknjiga s psom na stolu

5. Interaktivna fotoknjiga s fotonalepkami

Čeprav so tematike fotoknjig lahko res zelo različne, pa vam predlagamo zelo igriv in interaktiven način, kako ustvariti svojo CEWE fotoknjigo. Kaj če bi v vaši fotoknjigi manjkali najlepši in najpomembnejši trenutki? Tako bi se proces ustvarjanja fotoknjige lahko nadaljeval tudi doma in skupaj z vašo družino in prijatelji. Ustvarite fotonalepke, ki bodo na zabaven način popestrile in dopolnile vaše fotografije v fotoknjigi. Vstavite jih v poseben papirnat žepek in ga vložite v svojo fotoknjigo. Tako bodo lahko pri procesu ustvarjanja sodelovali prav vsi in sicer z umeščanjem in razporejanjem fotonalepk na prazna polja v fotoknjigi.

Fotoknjiga z dodanimi fotonalepkami v posebnem priloženem paketku

Verjamemo, da boste izmed vseh idej našli vsaj eno zase in se lotili kreativnega ustvarjanja svoje lastne fotoknjige. S tem pa boste razveselili tudi svoje bližnje, ki bodo lahko opazovali vaše kreacije. Uspešno ustvarjanje!

 

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Alma

Sodelavka pri podjetju CEWE. Zanimajo jo fotografija, potovanja in spoznavanje novih kultur. Rada odkriva skrite kotičke mest in pokrajin, ki jih vedno obeleži s fotografiranjem.

Leave a Reply