Pomladne skrivnosti vašega vrta

Pomladni motiv z rožo in metuljema

Kaj vse skriva vaš vrt?

Za krasen cvetoči vrt je potrebno veliko dela in ljubezni, zato že kratek sprehod po domačem vrtu ponuja številne skrivnosti, ki so našim očem včasih skrite. Pozorno opazujte cvetoče prebujanje narave in se opremite s fotoaparatom, makro objektivi ali makro lečami ter pojdite na lov za majhnimi in dih jemajočimi motivi.

Vaš najljubši cvet v popolnoma novi luči

S posebno osvetlitvijo ali posebnimi svetlobnimi odsevi lahko fotografijo naredite bolj dinamično in abstraktno. Makro fotografije cvetov so zelo priljubljene fotografije, ker nam omogočajo vpogled v detajle, ki ji s prostim očesom ne vidimo.

Posebna nastavitev hitrosti zaklopa poudari učinek sanjskega in magičnega videza. V tem primeru priporočamo delo s stojalom in AV nastavitev na fotoaparatu. Tako preprečimo tresljaje in na fotografiji ustvarimo majhno globino polja. Zaslonko sami izberete, medtem ko je nastavitev časa samodejna. Bolj odprta zaslonka (manjša vrednost zaslonke) pomeni višji kontrast zameglitve med ospredjem in ozadjem.

Bel cvet magnoloje - majhn globina polja

Občudovanje živali

Kdor rad opazuje naravo, lahko brez velikega truda ustvari edinstvene posnetke. Različne perspektive in kombinacije barv ali svetlobe naredijo fotografijo zanimivo in prežeto s čustvi.

Živalski svet je poln presenečenj. Zavedati se je treba, da fotografiranje čebel in drugih majhnih žuželk zahteva veliko potrpežljivosti. Poskusite ujeti v objektiv žuželke med njihovim letom. Čeprav vam posnetek ne bo takoj uspel, ne obupajte in počakajte na pravi trenutek.

Čebela na rumenem cvetu - makro fotografija

Jutranje fotografije

Čas ima pri fotografiranju pomembno vlogo. Če se držimo pregovora »rana ura – zlata ura« in fotografije posnamemo v zgodnjih jutranjih urah, lahko na posnetkih ustvarimo zanimivo svetlobo.

Rosa, slana ali prvi sončni žarki – prepletanje svetlobe in narave na fotografijah ustvari edinstvena doživetja. Taki posnetki vzbujajo v nas občudovanje. Pomembno je, da lepoto uvidimo tudi z drugih zornih kotov.

Jutranja fotografija sončnega vzhoda, dreves in travnika

Nasvet pri izbiri naših izdelkov: foto za akrilom – odporen proti vremenskim vplivom

Dajte zunanjosti edinstven videz. Vaša fotografija za akrilom je kakovosten izdelek, ki je primeren za razstavo v notranjih in zunanjih prostorih. Polepšajte svoj balkon, teraso ali dom s svojimi najboljšimi fotografijami in uživajte vsak dan obdani z najprijetnejšimi spomini. Za vsako priložnost najdete pravo velikost stenskega dekorja. Preglejte našo ponudbo in izberite primeren stenski dekor za vaš dom. Izbrani izdelek lahko prilagodite svojim željam do milimetra natančno.

Foto za akrilom - stenski dekor na terasi z mizo, stolicami, rožami

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

1 komentarDodaj komentar

  • Super nasveti. Pri fotografiranju cvetlic mi je zelo pomagalo, da sem jih začel slikati od spodaj ali na enaki višini cvetlice. Ker ponavadi jih gledamo od zgoraj, zato druga perfektiva zgleda bolj zanimiva.

Leave a Reply