Vsi slovenski nagrajenci natečaja “Naš svet je lep”

Poleti smo zaključili do sedaj najbolj uspešen foto natečaj “Our World Is Beautiful”,  v katerega je bilo prijavljeno več kot 183 000 fotografij iz 95 držav. Iz Slovenije je bilo v natečaj prijavljenih 1873 fotografij, med katerimi se jih je 21 uvrstilo med najboljših 1000 in so zato nagrajene.

Pa si poglejmo kdo so nagrajenci in s kakšnimi fotografijami so prepričali žirijo.

Med najboljših šest fotograij se žal ni uvrstila nobena fotografija slovenskega avtorja, brez pomislekov pa lahko zapišemo, da je najusepšnejša fotografija iz Slovenija “Autumn play” ali “Jesenska igra” avtorice Dejane M. Šaule, ki je v mesecu Aprilu osvojila mesečno nagrado v kategoriji “Narava”, ter se v finalu natečaja uvrstila med 7-20 najboljših fotografij. Tako je osvojila nagrado: fotografska oprema v vrednosti 1000 eur ter CEWE foto izdelki v vrednosti 1000 eur.

skok mačke, jesensko listje, sivo-bela mačkaAutumn play – Dejana M. Šaule

Med najboljših 21-50 fotografij sta se uvrstila dva slovenska avtorja z dvema fotografijama in sta tako osvojila nagrado: CEWE foto izdelki v vrednosti 250 eur.


Misty morning – Sandi Bertoncelj

 


Ženska v kuhinji – Žiga Lovšin

 

Med najboljših 101-500 fotografij se je uvrstilo šest slovenskih fotografij, šestih slovenskih avtorjev, ki so tako osvojili nagrado: CEWE foto izdelki v vrednosti 50 eur.


Tail whip – Uroš Florjančič

 


Linea – Lights of the highway – Alen Franetič

 


Počitek – Dušan Gorast Miska

 


Modern beach – Damijan Sedevčič

 


Zgodba o drevesu – Tadej Turk

 


Morning on the lake – Cvetka Zavernik

 

Med najboljših 501-1000 fotografij se je uvrstilo dvanajst slovenskih fotografij, osmih slovenskih avtorjev ki so tako osvojili nagrado: CEWE foto izdelki v vrednosti 30 eur.

 


Velika planina – Miroslav Ašanin

 


Three swans – Matija Horvat

 


Sound of the sea – Dunja Klar

 


Belvedere – Tomaž Klemenšak

 

Golden Villages – Aleš Krivec

 

Milky way and daffodils – Aleš Krivec

 

On the edge – Aleš Krivec

 


Under the mountain – Aleš Krivec

 


Daffodils at sunrise – Aleš Krivec

 

Zmrznjeno jezero – Anže Polovšak

 


Air balloons in Cappadocia – Janez Zalaznik

 


White story – Cvetka Zavernik

 

Naj se še enkrat vsem zahvalimo za sodelovanje in vas obenem povabimo k sodelovanju v našem naslednjem natečaju – seveda vas bomo o vseh podrobnostih obveščali. Iskreno čestitamo vsem nagrajencem in vas ob enem obveščamo, da vas bomo v kratkem kontaktirali glede izročitve nagrad.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply