Norčave pustne fotografije

Kurenti_pustne maske

Ko nas obišče pust hrust – nasveti za fotografiranje

Mesec februar je čas živahnega pustnega rajanja in pisanih pustnih mask, ki nam ga polepšajo tudi posebne pustne poslastice, kot so krofi, flancati, miške in druge dobrote. Ne zamudite tega norčavega obdobja, ki prinaša pomladno prebujanje narave, toplejše in daljše dneve. Ujemite v fotografski objektiv pisane pustne maske, da spomini ne bodo nikoli zbledeli.

Ponujamo vam nekaj koristnih nasvetov, kako ujeti v objektiv pustno rajanje in pustne maske, da bodo le-te videti tako radožive, pestre in da bodo na vaših fotografijah žarele tako kot v trenutku veselega pustovanja.

Portret pustne maske

Pri veliki množici pustnih mask je lepo, če nam uspe ujeti v objektiv tudi portret posameznih pustnih mask. Če smo od pustnih mask precej oddaljeni, uporabimo teleobjektiv, če pa smo blizu pustne maske, uporabimo širokokotni objektiv. Paziti moramo tudi, da v ozadju ne bo česa motečega (ograje, stebri ipd.). Osredotočite se le na masko, ozadje naj bo zamegljeno.

Portret pustne maske_ta bršljanov

Spontanost

Pri pustnem rajanju je zelo pomembno, da ujamemo zanimiv motiv, zato bodite vedno pripravljeni, da lahko pritisnete na sprožilec kadar koli, da nimate pokrovčka na fotoaparatu, da je fotoaparat odprt. Pri tem pa naj vas vodi misel, da skušate ujeti spontano pustno rajanje, da želite fotografijo za spomin, ki nas bo nasmejala še leta potem.

Pustna maska_laufarji_oštir

Pustne dobrote

V pustnem času vedno prijetno in mamljivo diši tudi po različnih dobrotah. Lepo je ujeti v foto objektiv tudi pripravo pustnih dobrot, kot so krofi, flancati in pustne miške. Pri fotografiranju ne boste potrebovali bliskavice, pomembna je direktna dnevna svetloba. Če taka situacija ni možna, uporabite manjšo svetilko ali bel papir za peko, ki ju postavite za hrano in nasproti fotoaparata. Fotografije bodo lepše, če jedi ne bomo fotografirali z vrha. Pomembno je tudi to, da dobro fotografirano jed pravilno zaostrimo, ozadje pa ostane zamegljeno.

Peka pustnih krofov

Maske v gibanju

Pustnega rajanja si ne moremo predstavljati brez gibanja, saj pustne maske neprestano tekajo, skačejo okoli nas in počnejo vragolije. V tem primeru izberemo pri fotografiranju program za šport. Tako bomo imeli krajši čas osvetlitve in posnetki premikajočih se motivov – pustnih mask, bodo ostri, ne pa zabrisani.

Pustna maska_laufarji_ta Terjast

Otroške pustne maske

Tako kot vedno, ko fotografiramo otroke, je pomembno, da jih fotografiramo z njihove višine. Če je potrebno, se uležemo ali le pokleknemo na kolena. V tem primeru bolje izrazimo njihove postave.

Portret otrok_pustna maska_vitez

Uporaba bliskavice

Včasih se zgodi, da je pri fotografiranju močno sonce, ki celo sveti nasproti nam. Če smo blizu fotografiranega objekta, uporabimo bliskavico, če pa smo od fotografiranega objekta oddaljeni, si pomagamo z ročno korekturo osvetlitve. Ozadje bo sicer presvetljeno, ampak fotografirana oseba bo bolj svetla.

Video

Pustno razposajenost lahko s fotoaparatom tudi posnamemo kot kratek film. Naša CEWE FOTOKNJIGA omogoča tudi vnos videa, ustvari se QR koda in po skeniranju le-te lahko video predvajate kadar koli in kjer koli.

Video v fotoknjigi_pustne maske

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply