Februarski nagrajenci

Za nami je še en uspešen mesec natečaja za najlepšo CEWE foto knjigo leta. V mesecu februarju je bilo v natečaj prijavljenih 24 CEWE fotoknjig. Žirija je izbrala sledeči knjigi:

Zmagovalec meseca februarja, ki za nagrado prejme zrcalno refleksni fotoaparat Nikon D3300 z objektivom je:

HELENA BURGAR – Myanmar – Tajska 2015/16

Kot že naslov pove, se s to knjigo odpravljamo v daljno Azijo, kjer je avtorica obiskala Myanmar ter Tajsko.  Že na samem začetku nas pozdravi bogati povzetek potovanja. Skozi celotno knjigo avtorica s tekstom ne skopari. Pisava je skozi celotno knjigo enotna in bogato dopolnjuje tematsko lepo izbrane fotografije. Ozadja so lepo usklajena s fotografijami. Kjer je potrebno so dovolj izrazita, na straneh, kjer je slik več pa so dovolj nevpadljiva, da se za pozornost ne tepejo s fotografijami v ospredju. Prav tako je avtorica v foto knjigo lepo vključila tudi številne druge grafične elemente, kot so črte, barvni trakovi, okvirji, kliparti… Naj za konec pohvalimo še fotografije, ki so tako tehnično kot estetsko zelo prijetne.

Nagrada žirije, ki prejme 100 € kupon za CEWE fotoknjigo in sodelovanje v finalu:

LUKA HVALEC – Vietnam

Tudi druga nagrajena knjiga tega meseca nas popelje na daljni vzhod, točneje v Vietnam, kjer se spoznamo z lokalno kulinariko, arhitekturo, pokrajino in domačini. Avtor nam na začetku predstavi hitro zgodovino te države, nato pa že spoznavamo njene lepote v stilu, ki je dovolj razgiban in se ga avtor drži skozi celotno knjigo. Zelo všečna je pestra postavitev fotografij, ki je dinamična in razgibana. Z besedilom se ne srečamo na vsaki strani, kjer pa opise srečamo, so le ti dovolj obširni in bogati, kot tudi enotnega stila. Tudi pri tej knjigi lahko pohvalimo avtorja, da je pri izboru fotografij opravil dobro delo in nam postregel z bogato mešanico vsega, kar Vietnam ponuja popotnikom.

Iskrene čestitke nagrajencema, vsem ostalim pa veliko navdiha in sreče v zadnjem mesecu natečaja.

Partner natečaja:

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

Leave a Reply