Znani so zmagovalci CEWE Photo Award 2019

Z veseljem sporočamo, da je foto natečaj CEWE Photo Award 2019 zaključen in razglašen za največji foto natečaj na svetu. 26. septembra 2019 je na Dunaju potekala gala prireditev in slavnostna razglasitev zmagovalnih fotografij. Iskreno se zahvaljujemo vsem udeležencem CEWE Photo Award 2019, ki so s svojimi izjemnimi deli pripomogli k novim razsežnostim foto natečaja. V desetih različnih kategorijah je bilo prijavljenih kar 448.152 fotografij, od tega preko 3000 fotografij slovenskih avtorjev. Za vsako oddano fotografijo je podjetje CEWE darovalo 0,10eur za SOS Children Villages, skupen izkupiček v vrednosti 44.815,20 eur namenjen otrokom v stiski bo tako razveselil marsikateri obraz s širokim nasmehom.

Zmagovalna fotografija foto natečaja CEWE Photo Award 2019

Tudi nas je poleg številnih prijavljenih fotografij navdušila zmagovalna fotografija, ki predstavlja prikupno živalico iz družine veveric, natančneje tekunico. Fotografija je posebna, saj je sestavljena le iz nekaj elementov, vendar zelo močnih in edinstveno ujetih. Stebelni cvetek v fotografijo vnese humor, saj tekunici prekriva smrček, hkrati pa celotni fotografiji da veliko težino, saj jo deli na polovico, prav tako kot tudi sam subjekt fotografiranja. Avtorici fotografije Ini Schieferdecker iz Nemčiji iskreno čestitamo za izjemen posnetek in veličastno zmago!

Posebna nagrada predsednika žirije CEWE Photo Award 2019

Predsednik žirije, Yann Arthus-Bertrand, svetovno znan fotograf in okoljevarstvenik je posebno fotografijo nagradil z nazivom Poseben nagrajenec. Fotografija, polna kvadratnih oblik in linij, zaradi izjemno vznemirljivega načina ujetega zapletenega konstrukta kvadratnega formata prevzame marsikateri pogled. Fotografija je posebna, saj nas popelje v nove razsežnosti in dimenzije. Ta kompozicija strukturno spominja na sliko Pieta Mondriana. Po njegovem mnenju lepota fotografije temelji na ravnotežju nasprotnih sil, ki delujejo na površino. Na fotografiji avtorja Klausa Lenzena (Nemčija), ki prikazuje pogled na Paul-Löbe-Haus v Berlinskem vladnem okrožju, so kvadrati, pravokotniki in diagonale, ki so na celotni fotografiji osnovni elementi, skladno s tem pa se ujema tudi format fotografije. Čestitke avtorju za izjemno delo!

Izjemne in nagrajene fotografije slovenskih avtorjev

Veseli smo, da je na foto natečaj prispelo preko 3000 fotografij tudi iz Slovenije. Predstavljamo vam le nekaj nagrajenih fotografij. Piotr Skrzypiec, katerega smo že predstavili, njegova fotografija je bila izbrana in nagrajena kot mesečna zmagovalka foto natečaja CEWE Photo Award oktobra 2018. Čestitke!

Predstavljamo vam tudi fotografijo Mojce Cvirn, ki je bila nagrajena kot mesečna zmagovalka v mesecu maju letos, predstavlja pa čudovit posnetek pisane arhitekture. Čestitke!

Predstavljamo pa vam tudi najbolje uvrščeno fotografijo slovenskega avtorja Saše Huzjaka. Čestitke!

Vse zmagovalne fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

Zmagovalne fotografije pa si lahko ogledate tudi na dobrodelni foto razstavi CEWE Photo Award 2019, ki poteka od 7.-25.oktobra 2019, v Slovenskem šolskem muzeju, v središču Ljubljane! Možen ogled vsak dan od 8. do 18.ure. Vstop prost!

Čestitke vsem zmagovalcem in sodelujočim!

 

O avtorju Prikaži vse članke

Jasna Medar

sodelavka pri podjetju CEWE. Fotografinja po duši, ljubiteljica portretne fotografije in narave, iskalka skritih kotičkov in zapisovalka vsega lepega.

Leave a Reply