SARA ROGEL: CEWE FOTOKNJIGA JE SPOMINEK S POTOVANJA

Sara Rogel zmagovalka natečaja za najlepšo fotoknjigo

Zmagovalka natečaja za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO leta 2017

Konec maja smo razglasili zmagovalca natečaja za najlepšo CEWE FOTOKNJIGO leta 2017. Žirijo je najbolj prepričala Sara Rogel s CEWE FOTOKNJIGO »Božična Praga«.

Sara Rogel je študentka na Fakulteti za turistične študije – Turistica v Portorožu. Očitno bo njen poklic tudi konjiček, saj kot pravi, v prostem času poleg kolesarjenja in teka rada potuje in raziskuje neznane kraje po Evropi in izven Evrope. Doživetja s potovanj rada ujame v foto objektiv. Košček sveta si tako vedno prinese kot spominek domov. Nad fotografijo se je navdušila že, ko je obiskovala srednjo šolo. Takrat je dobila prvi zrcalno-refleksni fotoaparat in se večinoma posvečala makro fotografiji. Zadnje čase veliko trenutkov ujame tudi s pametnim mobilnim telefonom, na potovanjih pa raje fotografira s fotoaparatom.

Pravi, da je CEWE FOTOKNJIGA spominek s potovanja. Najraje si sama doma oblikuje spominek s fotografijami, ki pričajo o tem, kaj je na potovanju doživela. To ji pomeni veliko več kot klasični spominki. O foto programu Moj CEWE FOTOSVET pa pravi, da se v njem oblikuje na enostaven način, je uporabniku prijazen in tudi sama ga je hitro usvojila. Vse je nazorno prikazano in med oblikovanjem lahko vidiš obe strani. Ponuja pa tudi veliko oblikovalskih elementov.

 »Za fotoknjigo »Božična Praga« so bili vsi prijatelji enotni, da je priročna, lepa, četudi majhna. Nisem hotela pretiravati z velikostjo – za kratko potovanje sem si zamislila kratko fotoknjigo, hkrati pa je v njej zajeto vse. Vsem je bila všeč in si jo še vedno radi pogledajo. Namen je bil tako dosežen.«

 »CEWE FOTOKNJIGA je spominek s potovanja, ker nerada nosim domov magnetke. Raje si sama doma naredim spomin s fotografijami, ki pričajo o tem, kaj sem na potovanju doživela in to mi veliko več pomeni.«

Sara Rogel zmagovalka natečaja za najlepšo fotoknjigo

NASVETI SARE ROGEL

Čeprav je fotoknjiga o obisku Prage v času božiča šele prva fotoknjiga Sare Rogel, je takoj vidno, da ima izostren čut za estetiko, prav tako pa tudi izostreno oko pri fotografiranju. Poseben šarm v fotoknjigi imajo ne toliko fotografije glavnih znamenitosti Prage, ampak fotografije, ki so nastale na izviren in igriv način.

FOTOGRAFIJE

Pred oblikovanjem CEWE FOTOKNJIGE je dobro narediti izbor fotografij.

OBLIKOVANJE

Pravi, da je pri oblikovanju minimalizem ključen. Na eni strani naj ne bo preveč barv in fotografij. Strani naj bodo pregledno oblikovane.

PAPIR

Nad kakovostjo digitalno natisnjenega papirja premium mat je zelo navdušena.

FORMAT

Zelo je zadovoljna z izbiro formata CEWE FOTOKNJIGE kompaktna panorama, ker je lahka, priročna in lepo se jo lista.

Prelistajte najlepšo CEWE FOTOKNJIGO leta 2017 tudi Vi!

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply