Lepote Slovenije – nagradni fotografski natečaj

Začenjamo z novim nagradnim foto natečajem, kjer se vse vrti okoli lepot naše države. Tako vam ne bo potrebno potovati na drugo stran sveta in navduševati žirijo s prelepo eksotiko, temveč bo dovolj že fotografija lepe pokrajine z bližnjega hriba, utrinek iz domačega mesta ali portret z bližnje kmetije.

Vsakdo, ki se prijavi na spletni strani foto natečaja, lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki se nanašajo na temo natečaja in so bile narejene v Sloveniji.

Žirija bo vrednotila naslednje kriterije:

 • kakovost fotografije – ostrino, osvetlitev, kompozicijo itd.,
 • tematiko fotografije – vsebino fotografije in njeno skladnost s temo foto natečaja ter
 • izvirnost – kreativnost in interpretacijo teme.

Kdo tokrat sestavlja našo žirijo? Poleg dveh znanih obrazov zaposlenih iz CEWE-ja nam tokrat pomagata še g. Jure Kravanja, ki je zadnji dve leti član Umetniškega sveta pri Fotografski zvezi Slovenije, ter g. Dejan Žagar, izjemno nadarjen poklicni fotograf, ki navdušuje širom Slovenije s svojimi poročnimi in portretnimi fotografijami.

In kaj bo prejelo 10 nagrajencev foto natečaja? Prva nagrada je fotoaparat nemškega podjetja Leica. Podjetje, ki ga ni potrebno posebej predstavljati, saj je že od svojih začetkov v letu 1913 sinonim za najbolj kakovostne kompaktne fotoaparate in številni fotografi svetovnega formata so zablesteli prav zaradi izjemne optike, ki jo Leica še danes izdeluje v večini ročno.

LeicaC_champagne

Naša druga nagrada je vikend paket za dve osebi v Rimskih termah, ki ležijo v Rimskih Toplicah, enem najlepših krajev v Sloveniji. Tu z roko v roki stopata bogata tradicija in sodobne turistične storitve. Prinašamo vam oddih od vsakdanjika, polnega nenehnega hitenja nekam naprej. Vračamo vas k bistvenemu: pomirjujoči naravi, zdravju, dobremu počutju in sprostitvi. V okolju Rimskih term se boste v čudovitem okolju z edinstveno zdravilno vodo za nekaj časa vrnili v pravi rimski raj.

WXFTb3IRmd9XvGq_pXbdhkNf3-ez2_d7iWSuw9L2bNk,M2pKpF2SoLy6KroBUYc1i2R1OpcXneRIbhxcBPl4Ip0,csb-2nQTj46cdm0SxSoRilRLXzMd6Q5KWhWOLJzYOI8,TWbFiqmPTdq11pqRYg-DsHRnySC4_YZyGg4jZ1H7Gb8

Tretja nagrada vam prinaša kupon v vrednosti 100 €, s katerim lahko preko strani www.cewe.si naročite izdelke v vrednosti 100 €.

kupon-banner-370x256-100

Mesto 4-10 pa vam prinaša dvoletno naročnino na slovensko revijo Digitalna Kamera.

Digitalna_Kamera_370x256 (1)

Natečaj bomo zaključili zadnjega v septembru, do takrat pa vam v imenu vseh nas iz podjetja CEWE želim veliko lepih motivov in izvirnih fotografskih idej.

 

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Matija

Glava, duša in srce CEWE-ja v Sloveniji. Že približno deset let ambiciozen ljubiteljski fotograf, ki rad izkoristi vsako priložnost in izgovor, da prime fotoaparat v roke.

2 komentarjevDodaj komentar

 • žiujo.
  a lahko prosim dobim info. kje je posneta zgornja fotografija ?
  (cesta v obliki srčka) 🙂
  Hvala

 • Pozdravljeni,

  fotografija je bila posneta v Svečinskih goricah, v občini Kungota, tik ob meji z Avstrijo.

  Z lepimi pozdravi,
  Maša

Leave a Reply