Kako do CEWE FOTOKNJIGE? 4. del

oblikovanje-fotoknjig-s-foto-programom

Delo z besedili in fotografijami

Obstaja več načinov, kako oblikujete CEWE FOTOKNJIGO. Tokrat vam bomo predstavili funkcije, ki so vam v pomoč pri natančni postavitvi fotografij in besedila. Če želite uporabiti te funkcije in orodja, morate imeti vneseno vsaj eno fotografijo ali besedilo, hkrati pa morate izbrani objekt označiti z levim klikom miške.

Objekt (fotografija, besedilo) lahko uredite direktno na strani. Med ikonami za »Obliko« poiščite ikono s tremi pikicami ter med njimi ikono »Velikost, pozicija in vrtenje …«, ki ponuja dodatne nastavitve. Do te možnosti pridete tudi tako, da z desno tipko kliknete na izbran objekt in izberete že omenjeno možnost.

orodja za obliko

Na voljo imate tri možnosti nastavitev:

*umesti objekt,

*spremeni vrtenje in

*spremeni velikost objektov.

 

nastavitve za umestitev objekta

  1. nastavitev: umesti objekt

V tem delu lahko nastavite postavitve vaših fotografij in besedil. Označite lahko en, več ali celo vse objekte na strani in izberete postavitve glede na vodoravno ali navpično os. Postavitve objektov lahko nastavite do milimetra natančno.

nastavitev za umestitev objekta

  1. nastavitev: spremeni vrtenje

Fotografijo ali besedilo (eno ali več hkrati) lahko zavrtite do stopinje natančno tako, da jih najprej označite in potem nastavite stopinje vrtenja. Ta možnost je uporabna predvsem, če želite zavrteti več objektov naenkrat ter za isto število stopinj. Na voljo sta dve možnosti vrtenja. Prva, absolutna nastavitev vrtenja, se nanaša na vrtenje celega delovnega polja urejevalnika, druga, relativna nastavitev vrtenja, pa le na vrtenje posameznih fotografij.

sprememba vrtenja fotografij

sprememba vrtenja fotografija

  1. nastavitev: spremeni velikost objektov

Ta funkcija omogoča spremembo velikosti enega ali več objektov do milimetra natančno. Objekt najprej označite ter določite dolžino in širino. Nastavitev potrdite s klikom na gumb »V redu«. S pomočjo funkcije »Skaliraj objekte« lahko povečate ali zmanjšate fotografije in besedila.

sprememba velikosti fotografij

sprememba velikosti fotografij

Poseben nasvet: da boste dobro razlikovali resnično velikost objektov, nastavite največjo velikost okna.

Postavitve, ki jih sami oblikujete, lahko shranite s klikom na »Shranite postavitev«. Te postavitve najdete med »Moje postavitve«, levo zgoraj.

Spremljajte naše nasvete na blogu še naprej. Naslednjič, se bomo posvetili oblikovanju ozadij.

O avtorju Prikaži vse članke Avtorjeva spletna stran

Maša

Sodelavka pri podjetju cewe.si. Rada odkriva mesta in skrite naravne lepote vedno s fotoaparatom v roki. S fotografijo se ne srečuje le v prostem času, ampak tudi kot asistentka v marketingu.

Leave a Reply